Community Forum

Author Topic: Toolbar doesn't work (solved)  (Read 1815 times)

JUANCORDOBA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Toolbar doesn't work (solved)
« on: August 15, 2017, 06:53:51 PM »
I don´t know what happens with my trial version of Photoscan Professional but since yesterday when I click in an image to create a mask or to put a marker the software is blocked, I can´t make zoom and the toolbar dissapear until y close the image.

An strange message appear in the console, I attach an image.

Please help!
« Last Edit: August 31, 2017, 05:35:20 PM by JUANCORDOBA »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7778
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #1 on: August 15, 2017, 08:21:06 PM »
Hello JUANCORDOBA,

Can you please specify, if there were any recent OS updates installed before the toolbar has disappeared?

Also specify, if it works in any of the following view modes: Model, Ortho, Photo.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

JUANCORDOBA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #2 on: August 15, 2017, 08:46:42 PM »
Thanks for the reply Alexey, yes I updated windows 10 a few days ago, and it was a big update (spent hours).

It only works in model mode.

You mean the problem could be the new windows update? Could be because the graphic card disappear (Intel HD Graphics 4000) in preferences menu (and before I can see it there).

Wich should be the solution?

Thanks.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7778
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #3 on: August 15, 2017, 09:00:22 PM »
Hello JUANCORDOBA,

As for the GPU settings, I suggest to install up-to-date drivers for all the graphic card devices that you have in your system.

Meanwhile we'll try to reproduce the issue with disappearing toolbar on the latest Windows 10 update.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

JUANCORDOBA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #4 on: August 15, 2017, 09:10:06 PM »
Intel doesn´t have any new update for mi video card.

I´m going to talk with them about that, I spect the problem could be solved.

Thanks for all.

MatteoB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Issues working on the photos with PS Pro 1.3.2 and 1.3.3
« Reply #5 on: August 17, 2017, 10:27:52 AM »
Hi there,

I'm experiencing a problem (bug) with photos. Zooming in or out is not possible in the photos. No problems with the model part, but when I open a photo the wheel scroll doesn't work.
Also, I can't do 'live' action on the photos, even when I place a marker I have to close and re open the image to see it on the image. Same problem if I'm trying to move it.
I tried disabling the GPUs and switching from one to the other but nothing changes.

I'm experiencing this on Photoscan Pro since updating to 1.3.2 and now also on 1.3.3.

I have a win10 laptop with Nvidia 750M, Intel HD 4600, 16Gb ram and an i7-4700. I know it isn't the latest model  ::) but it was working properly till the latest updates.
 
Thanks

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7778
    • View Profile
Re: Issues working on the photos with PS Pro 1.3.2 and 1.3.3
« Reply #6 on: August 17, 2017, 10:31:08 AM »
Hello MatteoB,

Are there any issues with the toolbar display, when you switch to Photo or Ortho view modes?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

MatteoB

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Issues working on the photos with PS Pro 1.3.2 and 1.3.3
« Reply #7 on: August 17, 2017, 11:28:27 AM »
Thanks for the quick reply Alexey.
Yes, when I switch to Photo view the main Toolbar disappears.

WarrenSchultz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Issues working on the photos with PS Pro 1.3.2 and 1.3.3
« Reply #8 on: August 18, 2017, 05:40:07 PM »
I'm having the same issues with Standard that are listed in this thread and the other posts in this forum.

As soon as I double-click a photo, I'm unable to interact with the image (masking tools), nor select additional images in the photo console. Clicking to close the image tab returns interactivity.

In another thread, I saw Nahmic blamed, so I tried killing the Namic32 and 64-bit processes and UI launcher, but no effect.
nvidia drivers have also been updated. Only recent change was updating to 1.3.2 and 1.3.3.

Windows 10 x64 Pro, Version 10.0.15063

EDIT:
Rolling back to nvidia driver 382.53 fixed the issue.
« Last Edit: August 18, 2017, 05:50:21 PM by WarrenSchultz »

StevenKelly

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #9 on: August 25, 2017, 05:17:24 AM »
Hello JUANCORDOBA,

As for the GPU settings, I suggest to install up-to-date drivers for all the graphic card devices that you have in your system.

Meanwhile we'll try to reproduce the issue with disappearing toolbar on the latest Windows 10 update.
Thank you for your help.I also got it. :)

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7778
    • View Profile
Re: Issues working on the photos with PS Pro 1.3.2 and 1.3.3
« Reply #10 on: August 31, 2017, 12:41:44 PM »
The issue could be somehow related to the drivers, although we are not yet able to reproduce it on Windows 10.

As a workaround that should also fix the issue we can suggest to run PhotoScan 1.3.3 in ANGLE compatibility mode using --opengl angle parameters from the command-line:
Code: [Select]
photoscan.exe --opengl angleAnother way to run it is to modify the shortcut properties:
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

JUANCORDOBA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work
« Reply #11 on: August 31, 2017, 04:55:07 PM »
Thank you!! That works for the toolbar but the Intel Video Card doesn´t works, thank god I have a GeForce integrated.

Thanks for your work.

mr.barnadib

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work (solved)
« Reply #12 on: September 20, 2017, 10:40:47 PM »
same here on windows 10 64 bit in lenovo u41, with core i7, geforce 940m, ram 8 gb

with agisoft photoscan 1.3.3

but solved with changing the shortcut : photoscan.exe --opengl angle
meanwhile i am trying roll back to nvidia driver 382.53

TXPE

  • Newbie
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work (solved)
« Reply #13 on: November 02, 2017, 05:21:00 PM »
Just for an additional data point.  I'm seeing same issue on 1 of 2 different PCs running Win 10.  Primary machine has the issue and is a MSI GS63VR with GeForce 1060 with latest drivers.  MSI has Nahimic.  The other is a new Dell Precision desktop and it is working correctly.  Dell has Nvidia Quattro M2000 (no Nahimic).

Everything is fine in Model, but menu options disappear for Ortho and Photos.  Note, I can use the mouse scroll wheel.  You have to scroll wheel, then change to Model, then change back to Photo or Ortho and then you see the zoom change.

I'm running 1.3.4 Build 5067 on both machines.

I tried the opengl angle workaround and it is not working on MSI.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 7778
    • View Profile
Re: Toolbar doesn't work (solved)
« Reply #14 on: November 02, 2017, 05:22:21 PM »
Hello TXPE,

Can you provide the Console pane output after running PhotoScan in ANGLE compatibility mode on the machine where the solution doesn't work for you?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC