Agisoft Metashape

Agisoft Metashape => General => Topic started by: sensehawkrd on March 08, 2019, 08:14:04 PM

Title: Batch process without resetting alignment
Post by: sensehawkrd on March 08, 2019, 08:14:04 PM
Hi,

My workflow goes like this:

1. Align photos
2. Optimize camera
3. Again align photos without resetting existing camera positions
4. Proceed with Point cloud, DEM, Ortho etc

When I try to do this using the manual process, I face no problems. In the batch process, I'm unable to perform a second align process without resetting the alignments (that option is not there on the batch process dialog box). How do I solve this?

Thanks
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: sensehawkrd on March 09, 2019, 03:34:07 PM
Bump.
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: Dave Martin on March 09, 2019, 03:40:44 PM
Bump.
Sensehawkrd - might I suggest that the Agisoft team are entitled to their weekend and it may be Monday before they reply to your Friday evening post.
Dave
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: sensehawkrd on March 10, 2019, 09:21:43 AM
Bump.
Sensehawkrd - might I suggest that the Agisoft team are entitled to their weekend and it may be Monday before they reply to your Friday evening post.
Dave

Was hoping the gentlemen and women of the forum would have some ideas. Will wait for the Agisoft folk to respond.
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: Alexey Pasumansky on March 10, 2019, 12:26:03 PM
Hello sensehawkrd,

Are you adding new images to the project or by using Align Photos operation again you are trying to align previously not aligned images?
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: sensehawkrd on March 11, 2019, 11:11:42 AM
Hi Alexey

I am trying to align previously non-aligned images.

So what happens is the first time I align photos taken using a drone, only 10% align successfully.

Then I optimize camera parameters and try aligning again. It usually gets aligned.

I need to make a batch process for this. Also if possible, I would like to add a check after the second alignment attempt to check if all the photos (or say 90% of the photos) are aligned before proceeding with dense cloud and ortho creation.

Any help will be appreciated!

Thanks
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: sensehawkrd on March 13, 2019, 01:53:04 PM
Anyone??
Title: Re: Batch process without resetting alignment
Post by: Alexey Pasumansky on March 13, 2019, 05:17:40 PM
Hello sensehawkrd,

Reset current alignment option will be added to Batch Process dialog in the next version update (1.5.2) in a couple of weeks.