Agisoft Metashape

Agisoft Metashape => Bug Reports => Topic started by: tinybear on February 10, 2022, 12:14:00 PM

Title: Metashape 1.8 multispectral issues
Post by: tinybear on February 10, 2022, 12:14:00 PM
Hi!

I can't process multispectral images with 1.8, at import, images references coordinates fields are blanked and the Photos pane shows No Image for each of them.

Same dataset works fine with 1.7...
Title: Re: Metashape 1.8 multispectral issues
Post by: Alexey Pasumansky on February 10, 2022, 01:19:18 PM
Hello tinybear,

Please send a couple of image examples to support@agisoft.com or post download links to the images here for analysis.
Title: Re: Metashape 1.8 multispectral issues
Post by: tinybear on February 12, 2022, 09:34:27 AM
Hi Alexey!
The link to a couple of images : https:/  /www.mycloud.ch/s/S009CB6C0B95D07C5F8FC10326AF6305AD5787BAD85 and screenshots error log attached :

Tks !
Title: Re: Metashape 1.8 multispectral issues
Post by: Alexey Pasumansky on February 14, 2022, 11:38:34 AM
Hello tinybear,

There was an issue with Sequoia data importer in 1.8 version. It will be fixed in 1.8.2 update, meanwhile you can use pre-release version with the fix included:
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/download.agisoft.com/metashape-pro_1_8_2_x64.msi
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/download.agisoft.com/metashape-pro_1_8_2.dmg
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/download.agisoft.com/metashape-pro_1_8_2_amd64.tar.gz
Title: Re: Metashape 1.8 multispectral issues
Post by: tinybear on February 14, 2022, 01:02:27 PM
Works great ! Many thanks !
(BTW my apologizes, I should have specified the type of sensor...)