Agisoft Metashape

Agisoft Metashape => Bug Reports => Topic started by: Srolin on December 01, 2015, 02:38:44 PM

Title: Geoid import crash
Post by: Srolin on December 01, 2015, 02:38:44 PM
Hi Guys

this is my first post after using Photoscan for two years....  ;)

I  have been on a asignment in Sweden and as a result i needed to load the RH2000 geoide ( Wich went fine ) but after instaling the Tiff file Photoscan crashes every time i try to generate a report from the project with the message " Unsupported vertical datum"
 what did I do wrong?

in advance thank you

Soren
 
Title: Re: Geoid import crash
Post by: Alexey Pasumansky on December 01, 2015, 02:40:25 PM
Hello Soren,

Could you please specify what geoid you are using and what coordinate system?
Title: Re: Geoid import crash
Post by: Srolin on December 01, 2015, 03:30:34 PM
I am using:

SWEREF 99 18" 00 RH2000

/Søren
Title: Re: Geoid import crash
Post by: Alexey Pasumansky on December 01, 2015, 04:02:24 PM
Hello Søren,

The crashing problem will be fixed in the next update, but the "vertical datum error" might appear if the coordinates input to the Reference pane do not correspond to the area defined in the GeoTIFF related to the geoid model.

I've just used the same combination (ESPG::5850) and specified coordinates for three points inside the area of use, according to the EPSG-registry. It worked without error message.
Title: Re: Geoid import crash
Post by: Srolin on December 02, 2015, 12:56:35 PM
Hi Alex

thank you for the swift reply.

but i do not understand answer! :-)

"if the coordinates input to the Reference pane do not correspond to the area defined in the GeoTIFF related to the geoid model"

I asume that the RH2000 geoide cover all of Sweden? so the coordinat input should be in the area defined by the Tiff, right?

in advance thank you

Soren
Title: Re: Geoid import crash
Post by: Alexey Pasumansky on December 02, 2015, 02:18:28 PM
Hello Soren,

Maybe you can send the project file (aligned cameras with markers, if present) and the coordinate data in the combined system to support@agisoft.com, so that we can just switch to the EPSG::5850 and see what is not working?