Forum

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dcobra

Pages: 1 2 [3]
31
General / Optimize cameras after changing coordinate system?
« on: January 12, 2018, 03:24:08 PM »
I processed a dense point cloud and mesh that have control points but no camera georeferencing.  The coordinate system I used was NAD83 EPSG4954, and now I found out that the control points were actually in NAD83 EPSG2953.  I'm wondering if I can just change the coordinate system in the reference pane and the models will adjust, or if I need to re-optimze the cameras and reprocess the models afterward the change. 

Thanks for any help.


32
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: January 12, 2018, 03:04:07 PM »
Thought I would post the outcome of this in case anyone else has similar problems.  I managed to figure out the problem after a significant amount of trouble shooting, both hardware and software. 

The problem ended up being with the tree depth that is selected during mesh generation.  Looking back at the logs I noticed that the tree depth had increased significantly from the meshes that I was successfully processing previously.  Meshes that I was able to process previously of a similar model had a tree depth of 11, whereas the meshes that I was having problems with had a tree depth of 15.  From my research 15 is extremely high.  I ended up figuring out that by changing the bounding box to be as tight to the model as possible, the tree depth would decrease to 11. 

It would be nice to have the ability to manually control tree depth, or at least have an upper limit.  I don't think the problem was hardware related as memory and cpu usage were not at capacity when problems occurred.

33
General / Resize region automatically
« on: December 13, 2017, 07:12:07 PM »
I have almost 250 chunks that I created with the split into chunks script and have generated dense point clouds in each.  I would like to resize the bounding box region in each chunk to the size of the dense point cloud before I mesh them.  Is there a script that can do this automatically? 

34
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 22, 2017, 03:32:43 AM »
As an update, I booted into safe mode and was able to process 12 models in a row which is a significant improvement.  If safe mode would have completely resolved my problem I would have thought that it had something to do with login items or disk cache.  Not sure why it improved processing but the problem still persists. 

Alexey - what are your thoughts after reviewing the logs?

35
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 20, 2017, 07:51:33 PM »
I dug into the console to check for system errors and found these logs that happen when Photoscan stops processing. There are Buring CPU, spindump and excessive wakeups errors.  Logs attached.

36
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 20, 2017, 06:49:28 PM »
Attached is another log where processing has stopped but at a different step.

37
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 20, 2017, 03:05:02 PM »
Alexey,

I let processing run over night to generate a new log.  See attached.  When successful, these meshes typically take 1.5 hrs to process.  I was able to process 3 and the current one has been running for almost 11 hrs.  There is no swap, as can be seen in the attached screen shot.

38
General / Re: Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 19, 2017, 11:38:07 PM »
Alexey,

Thank you for the reply.  I am using PSX format.  Will get back to you with a processing log.

39
General / Mesh generation stuck, no disk swap occuring
« on: November 19, 2017, 10:46:55 PM »
Hello,

I'm building a fairly large model that has been split into chunks and am having issues generating meshes.  Project is ~5000 20 Mpix images.  Hardware is a 2008 Mac Pro 2.8 octo, 42 GB Ram.  Using photoscan 1.3.4 professional version.  Project file is saved on an internal drive dedicated for storage, not the system drive.

I aligned all of the images in one chunk and after adding CPs split the project into many chunks using the split code provided by Agisoft. I want a very detailed models and prefer smaller models for use in a visualization tool once the models are complete so I split into ~260 chunks.  The dense point cloud processed without any problem.   I am now trying to mesh the dense point clouds and am having varying degrees of success.  Meshing will start off well and then after processing 2 - 6 chunks it gets stuck and I can leave it over the weekend without any progress.  Progress bar just sits on a percentage completed and elapsed time increases.  CPU has essentially no load.  There does not appear to be any swap occurring and total RAM usage tends to only reach ~20 GB so it doesn't seem like a RAM issue, which is what I have read is the common problem with mesh generation getting stuck.  The dense point clouds are 10-20 million points, and I would estimate that there are <50 photos in each bounding box.  The process doesn't necessarily fail on the largest point clouds.  The only remedy is to force the application to close and restart the machine.  If I force close but don't restart the problem happens again right away on the first mesh.  After I restart I can process a few more meshes.  I have deleted most of the cameras that are not within the bounding box in each chunk as a potential fix, although I did leave some on either end of each chunk.  This hasn't made any difference. 

Any ideas as to why this is happening would be greatly appreciated.  Could chunks that are too small be causing the problem? 

Pages: 1 2 [3]