Forum

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - olihar

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
General / Re: A challenge - aligning two scanned and cropped images, no exif
« on: September 24, 2012, 11:04:32 PM »
For what you are doing I would much rather look into something in this direction.

http://www.ipol.im/pub/art/2011/m_qer/

32
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: September 22, 2012, 01:40:03 AM »
I actually tried again, 300 images in ran all the things needed, exported cameras reopened images and imported the file and things where completely wacked out.

33
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: September 22, 2012, 01:05:02 AM »
At least in my last test, I exported cameras, then tried reimporting and do matching again like it asks and it made a complete mess... I need to try it out again...

There might be a reason for it, if you have some photographs run the bundle adjustment, then you delete some photographs and export again, the order of the images might get strange... I wonder maybe worth checking out... just some quick thoughts as I need to try it out again.

34
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: September 21, 2012, 02:08:57 PM »
There seem to be a problem with camera export and import in this new version, I get all kind of strange results with it. Both the xml and the bundle.out file.

I think the main problem is in the export.

35
General / Re: Geforce GTX 580 viewport performance
« on: September 21, 2012, 02:06:08 PM »
Go to preferences and Enable VBO support see if that helps.

36
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: September 19, 2012, 06:06:26 AM »
Hi WishGranter
I have been benchmarking the new NVidia Drivers 306.23
previously on the 304 drivers i was getting this result.
 
I am running
i7-3820 @3.6GHz ..overclocked to 4.0GHz
32GB RAM
win7 64 version of 0.9.0 pre release

3 images and set to High Arbitrary  Smooth (100,000 polys)
------------------------------------------------------------------------------------------------
304.79 drivers
Device 1 performance: 118.964 million samples/sec (CPU)
Device 2 performance: 199.001 million samples/sec (GeForce GTX 680)
Total performance: 317.964 million samples/sec
------------------------------------------------------------------------------------------------
306.23 drivers
Device 1 performance: 159.302 million samples/sec (CPU)
Device 2 performance: 265.46 million samples/sec (GeForce GTX 680)
Total performance: 424.762 million samples/sec

These are very inaccurate test results. just looking at the increase in CPU as well... One would have to run these tests at least 10 times to get some results that can be used to determine improvement.

I do wonder if these new drivers work with 580 card as 2 last updates completely crippled these 5xx cards...

37
General / Re: Who can save the goddess
« on: September 14, 2012, 05:02:21 AM »
Out of curiosity I downloaded the data and processed with my own method I have been working on now for a while. I think I can do this better but that's what I got at first try. I hope you don't mind.

Did you by any change shoot any more photographs, more angles, close ups or such...? You said 150 in the first post but only 75 included in the uploaded file.

Took about 1 hour to process.


38
General / Re: OpenGL error
« on: September 01, 2012, 01:07:57 AM »
I have moved from 301.42 down to 285.62 and now things are back to normal. Amazing to bring out drivers like this that only work properly on the newest cards.

After doing this I get this same error in Maya.... Why cant Nvidia make decent drivers.

And simply crashes Maya without getting a change to do a thing.

39
General / Re: OpenGL error
« on: August 31, 2012, 11:49:50 PM »
MSI Twin Frozr II OC

40
General / Re: OpenGL error
« on: August 31, 2012, 07:53:17 PM »
I have moved from 301.42 down to 285.62 and now things are back to normal. Amazing to bring out drivers like this that only work properly on the newest cards.

41
General / OpenGL error
« on: August 30, 2012, 11:37:55 AM »
I keep on getting this error when building the mesh.



Here is a screenshot of the console, as I cant copy paste Photoscan has crashed and if I click Yes or No it will close.



I am using the newest drivers for the Graphics card. and I am running 0.9 of Photoscan.

I have Nvidia GeForce GTX580 so there is plenty of power there.

42
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: July 29, 2012, 09:53:39 PM »
This is pretty interesting... I think I will stick to the GTX580, the 680 cards seems to be driver crippled as people thought.

3 Images same settings as you used.

Code: [Select]
Device 1 performance: 166.105 million samples/sec (CPU)
Device 2 performance: 293.831 million samples/sec (GeForce GTX 580)
Total performance: 459.936 million samples/sec

I have

i7-3930K over-clocked to 4.5GHz
64GM RAM
MSI N580GTX Twin Frozr II/OC
win7 64bit

Such a shame of Nvidia to do this.

Then moving up to Ultra on these 3 particular image I got about: 333 million samples/sec (GeForce GTX 580)

Hey WG
I am running
i7-3820 @3.6GHz ..overclocked to 4.0GHz
32GB RAM
win7 64 version of 0.9.0 pre release

3 images and set to High Arbitrary  Smooth (100,000 polys)

Device 1 performance: 118.964 million samples/sec (CPU)
Device 2 performance: 199.001 million samples/sec (GeForce GTX 680)
Total performance: 317.964 million samples/sec

43
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: July 12, 2012, 02:20:36 PM »
Hello Diego,

In 0.9.0 zero face count for Height Field objects now has different meaning. Now if "0" is used in Build Geometry dialog it refers to the default (recommended) value and not to the maximum number of faces.

So if you require more faces you should specify face count to desired or exceeding value.

It would be very handy to still have the option of specifying "do not decimate" with some value or checkbox. Like it used to work with using 0.

How does the recommended value work anyways, does it take into account the Maximum RAM in the machine to make sure it will not cache to disk, or what other vars. are there?

44
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: July 11, 2012, 08:41:04 PM »
try create another USER  accound under Win and install there.....

That will not work, and it wouldnt be very useful ether..

45
General / Re: Agisoft PhotoScan 0.9.0 pre-release
« on: July 10, 2012, 01:39:57 PM »
How come these pre-releases can not be installed by the side of the stable versions on Windows... It is very easy on the Mac to have many versions of Photoscan at the same time.

As you wouldn't want to change to a pre-release only, but still would like to access it and try out.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8