Forum

Author Topic: "can't load OpenCL library"  (Read 3362 times)

jrp

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
"can't load OpenCL library"
« on: April 09, 2019, 02:58:36 PM »
I regularly get the message "can't load OpenCL library" in the log, in red letters. I have get this message across many versions across more than one computer. I spent quite a while problem solving this before discovering that openCL isn't relevent to NVidia graphics cards which I use (as far as I can work out), and the message appears to be meaningless in my situation.

Is this a configuration problem at my end? is this an actual problem that I need to fix? or should the message read "you don't have an OpenCL devices"

Everything seems to perform just fine otherwise.

Please advise.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14004
    • View Profile
Re: "can't load OpenCL library"
« Reply #1 on: April 09, 2019, 04:33:45 PM »
Hello jrp,

Which OS you are using, which GPU models, which driver version?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jrp

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: "can't load OpenCL library"
« Reply #2 on: April 11, 2019, 03:07:04 PM »
Windows 10.

Metashape 1.5.0 -- but I've been seing this message for years.

nvidia driver 378.66

GTX 1070


Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14004
    • View Profile
Re: "can't load OpenCL library"
« Reply #3 on: April 11, 2019, 03:29:57 PM »
Hello jrp,

The message means that OpenCL drivers are not properly installed. NVIDIA supports OpenCL computations, so most likely the drivers are either outdated or incomplete. However, if you are using CUDA implementation and are not observing any processing errors, you can ignore these messages, otherwise, try to use one of the latest drivers.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC