Forum

Author Topic: Error at photo alignment  (Read 117 times)

Eff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Error at photo alignment
« on: July 11, 2019, 08:13:36 PM »
Error at photo alignment

2019-07-11 22:04:44 Agisoft Metashape Standard Version: 1.5.3 build 8469 (64 bit)
2019-07-11 22:04:44 Platform: Windows
2019-07-11 22:04:44 CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2300 CPU @ 2.80GHz (desktop)
2019-07-11 22:04:44 CPU family: 6 model: 42 signature: 206A7h
2019-07-11 22:04:44 RAM: 7.96 GB
2019-07-11 22:04:44 OpenGL Vendor: ATI Technologies Inc.
2019-07-11 22:04:44 OpenGL Renderer: Radeon (TM) RX 480 Graphics
2019-07-11 22:04:44 OpenGL Version: 4.6.13558 Compatibility Profile Context 26.20.11015.5009
2019-07-11 22:04:44 Maximum Texture Size: 16384
2019-07-11 22:04:44 Quad Buffered Stereo: not enabled
2019-07-11 22:04:44 ARB_vertex_buffer_object: supported
2019-07-11 22:04:44 ARB_texture_non_power_of_two: supported
2019-07-11 22:05:03 LoadProject: path = E:/Photogrammatery/Test3_Elephant_Metashape/elephant/ele.psx
2019-07-11 22:05:04 Loading project...
2019-07-11 22:05:06 loaded project in 2.439 sec
2019-07-11 22:05:06 Finished processing in 2.555 sec (exit code 1)
2019-07-11 22:05:23 AlignPhotos: accuracy = High, preselection = generic, keypoint limit = 40000, tiepoint limit = 4000, apply masks = 0, filter tie points = 0, adaptive fitting = 0
2019-07-11 22:05:23 Matching photos...
2019-07-11 22:05:24 saved matching data in 0.062 sec
2019-07-11 22:05:24 scheduled 5 keypoint detection groups
2019-07-11 22:05:24 saved keypoint partition in 0 sec
2019-07-11 22:05:24 groups: 1396 1396 1394
2019-07-11 22:05:24 222 of 92 used (241.304%)
2019-07-11 22:05:24 scheduled 3 keypoint matching groups
2019-07-11 22:05:24 saved matching partition in 0.031 sec
2019-07-11 22:05:24 loaded keypoint partition in 0 sec
2019-07-11 22:05:24 loaded matching data in 0 sec
2019-07-11 22:05:24 Detecting points...
2019-07-11 22:05:24 Using device: Radeon (TM) RX 480 Graphics (Ellesmere), 36 compute units, free memory: 8141/8192 MB, OpenCL 2.0
2019-07-11 22:05:24   driver version: 2841.5, platform version: OpenCL 2.1 AMD-APP (2841.5)
2019-07-11 22:05:24   max work group size 256
2019-07-11 22:05:24   max work item sizes [1024, 1024, 1024]
2019-07-11 22:05:24   max mem alloc size 4048 MB
2019-07-11 22:05:24   wavefront width 64
2019-07-11 22:05:25 Finished processing in 2.255 sec (exit code 0)
2019-07-11 22:05:26 Error: boost::filesystem::directory_iterator::construct: ������� �� ������� ����� ��������� ����: "C:/Users/Администратор/AppData/Local/Agisoft/Metashape/cache/kernel_cache/"

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10440
    • View Profile
Re: Error at photo alignment
« Reply #1 on: July 12, 2019, 03:24:20 PM »
Hello Eff,

Can you please specify, if you are frequently observing such errors or it happened only once?

It looks like a OS-related problem with the disk access.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

Eff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Error at photo alignment
« Reply #2 on: July 13, 2019, 11:26:12 AM »
It happens all the time. Never seen sush error before. It happens only in metashape.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10440
    • View Profile
Re: Error at photo alignment
« Reply #3 on: July 15, 2019, 03:01:52 PM »
Hello Eff,

Can you please check, whether the issue is still there, if the GPU is disabled in the corresponding preferences tab?

Also please specify, if the problem is reproducible only during the image matching stage or happens on every stage (or every GPU-supported stage)?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC