Forum

Author Topic: Filter Photos by Point possibly not working  (Read 132 times)

SK12345

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Filter Photos by Point possibly not working
« on: September 22, 2019, 05:58:11 AM »
Hello Agisoft Team,

I'm trying to use Filter Photos by Point to find which photos contribute to the misaligned section of a point cloud, however, it doesn't seem to be working as I would expect.

Is the correct way to use this function to select some points from the dense or sparse cloud, then right click and click "Filter Photos by Point"?
The way I am expecting it to work, is that it would select the photos which gave me those selected points (then I can then reset the alignment of those photos or delete). Is my understanding correct? If so, it doesn't appear to be working at all.

I'm using Metashape 1.5.4.

Thanks in advance,
Sean

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10838
    • View Profile
Re: Filter Photos by Point possibly not working
« Reply #1 on: September 22, 2019, 02:58:37 PM »
Hello Sean,

Filter Photos by Point uses the point where you have clicked with the mouse. "by Tie Points" option requires the selection of the sparse cloud points.

At the moment there's no filtering based on the dense cloud selection, but instead you can draw a shape in the area of interest on the dense cloud and filter the photos by the selected shape.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

SK12345

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Filter Photos by Point possibly not working
« Reply #2 on: September 23, 2019, 01:40:06 AM »
Hello Alexey,

Thank you very much for the clarification. I've worked out what I was doing wrong. I was looking in the wrong place for the selected photos.

Thanks again,
Sean