Forum

Author Topic: Reflectance calibration does not produce the results shown in the tutorial  (Read 1481 times)

t.h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Hello,

I am trying the tutorial for ALTUM spectral camera's reflectance calibration.
https://agisoft.freshdesk.com/support/solutions/articles/31000148780-micasense-rededge-mx-processing-workflow-including-reflectance-calibration-in-agisoft-metashape-pro

I got reflectance values CSV from micasense and loaded it into Metashape.

In the tutorial, generated dense point cloud and orthomosaic is RGB colored,
But when I tried same procedure in the tutorial, always I get "Black" orthomosaic and pointcloud.

Do you know to solve this phenomenon?

Best Regards,

t.h

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Reflectance calibration does not produce the results shown in the tutorial
« Reply #1 on: November 13, 2020, 09:39:56 AM »
I tried to divide each bands by 8192, it displayed like attached.

do you think this setting is right?

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14107
    • View Profile
Re: Reflectance calibration does not produce the results shown in the tutorial
« Reply #2 on: November 21, 2020, 03:32:10 PM »
Hello t.h,

If you need to get the good-looking RGB output, then you can adjust the coefficient in the formulas and then use Index Color option in the Raster Transform section of the Export Orthomosaic dialog.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC