Forum

Author Topic: Saving Batch Process doesn't save all the parameters (Depth maps quality)  (Read 1450 times)

xTTx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Problem impacts the Build Mesh from Depth Maps workflow using Batch Process templates.
Tried this with the same result on versions 1.5.5 and 1.6.0 prerelease.

To recreate:
- Open the "Batch Process" interface
- Add job "Build Mesh", set source data to "Depth Maps"
- Set "Depth maps quality" to "Ultra high"
- Save the template
- Load the template

Loaded template proces "Depth maps quality" is now "Medium" -> the "Depth maps quality" parameter is not saved in the file:

 <job name="BuildModel" target="all">
    <keep_depth>true</keep_depth>
    <source_data>6</source_data>
    <vertex_colors>false</vertex_colors>
  </job>

Thanks,
Tomislav

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13908
    • View Profile
Re: Saving Batch Process doesn't save all the parameters (Depth maps quality)
« Reply #1 on: December 31, 2019, 11:51:34 AM »
Hello Tomislav,

Thank you for reporting.

It will be fixed in the 1.6.0 release update.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

xTTx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
In the new version (build 9925) the parameter "downscale " was added, but it's not taken into account when loading the batch process:
Saved file "ultra high", loaded value "medium" quality (downscale parameter is ignored):

<job name="BuildModel" target="all">
    <downscale>1</downscale>
    <keep_depth>true</keep_depth>
    <source_data>6</source_data>
    <vertex_colors>false</vertex_colors>
</job>

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13908
    • View Profile
Hello Tomislav,

Thanks, we'll check that.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

xTTx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
The issue is fixed in the version 1.6.1, you can close the topic!