Forum

Author Topic: 1.7.1 Holes in mesh  (Read 2095 times)

McGavish

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
1.7.1 Holes in mesh
« on: February 11, 2021, 02:22:55 PM »
Hi everyone!

I found out that new version of Metashape generates weird holes in mesh. Case is very simple: black turntable and background, camera in one position and photo every constant angle.
Also I used old depth maps generating method (from 1.6X) by setting
Code: [Select]
BuildDepthMaps/pm_enable to False and it's not generating any holes so it seems that new method is broken somehow.

Could you tell me what might be the cause of that problem? This is very simple example, but it's very annoying on more complicated models.






Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13995
    • View Profile
Re: 1.7.1 Holes in mesh
« Reply #1 on: February 11, 2021, 06:36:31 PM »
Hello McGavish,

Can you please share this dataset to support@agisoft.com, so that we could try to reproduce the problem?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13995
    • View Profile
Re: 1.7.1 Holes in mesh
« Reply #2 on: February 13, 2021, 07:31:30 PM »
It seems that the reported problem is related to the buggy behavior of depth maps generation in 1.7.1 with the presence of the masks applied to the aligned cameras.
In the version 1.7.2 it will be fixed.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

McGavish

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: 1.7.1 Holes in mesh
« Reply #3 on: February 14, 2021, 12:18:53 AM »
Thank you Alexey for very fast replies and solving this problem.