Forum

Author Topic: Errors when merging point clouds with multiple classifications.  (Read 1242 times)

c-r-o-n-o-s

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
Ok, I think I have mentioned this before.

When merging point clouds with multiple classifications, those are deleted.
(Or also merged).

The merged point cloud only has the classification: "Never classified"

Can this please be changed!?

« Last Edit: April 27, 2021, 11:10:13 PM by c-r-o-n-o-s »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13120
    • View Profile
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

c-r-o-n-o-s

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 75
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #2 on: April 27, 2021, 11:09:33 PM »
Incredible, that was fast.
...and works! 8)

RHenriques

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #3 on: April 28, 2021, 09:43:24 PM »
Hi Alexey

This version (1.7.3 - 12312) returns the error in the beginning of the alignment (Detection of points step):

ciErrNum: CL_BUILD_PROGRAM_FAILURE (-11) at line 1107

The previous stable version (1.7.2 - 12070) works perfectly.

Hardware: Macbook Pro 16" with AMDRadeon 5600M + AMD RADEON 6800XT eGPU (macOS Beta 11.4)

Best Regards


« Last Edit: April 29, 2021, 12:28:50 AM by RHenriques »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13120
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #4 on: April 29, 2021, 04:45:34 PM »
Hello Renato,

Does it happen when any GPU is used for processing, but only one at a time?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

RHenriques

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #5 on: April 30, 2021, 05:00:09 AM »
Hi Alexey

It happens in the very beginning of the "alignment photos" process.
it does not even start to use the GPU's but it's related with their detection because If I deactivate every GPU, the processing starts without any problem.

Best regards

PS: This issue is gone in yesterday's beta!
Best regards

 
« Last Edit: May 01, 2021, 09:20:26 PM by RHenriques »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13120
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #6 on: May 04, 2021, 07:38:18 PM »
Hello Renato,

There seem to be some accidental issue with the AMD graphic cards in the previous 1.7.3 pre-release build.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

RHenriques

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 197
    • View Profile
Re: Errors when merging point clouds with multiple classifications.
« Reply #7 on: May 04, 2021, 11:36:07 PM »
It's solved now and this version seems pretty stable.
I'm using it now for processing.