Forum

Author Topic: Import polygon on camera/image  (Read 1559 times)

cwoe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Import polygon on camera/image
« on: December 17, 2020, 06:44:20 PM »
Hi all,

I'm looking for an option to add a polygon to an image/camera in picture-pixel-"coordinates". (Not a shape file to the project/ortho)
Is that possible?

I've checked the Python API Documentation and only found the Mask import to a camera, but I believe that masks will work differently than adding a polygon to a picture, and thus to the project (ortho/point cloud).
If there are any pointers how I can deduct a polygon to the point cloud from an imported mask, let me know too.

Thanks a lot!
Just started out with Metashape regarding a research project.

Best,
Chris
« Last Edit: December 17, 2020, 06:46:53 PM by cwoe »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13210
    • View Profile
Re: Import polygon on camera/image
« Reply #1 on: December 17, 2020, 09:54:00 PM »
Hello Chris,

Which task you are trying to solve by drawing such "polygon"?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

cwoe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Import polygon on camera/image
« Reply #2 on: December 18, 2020, 02:16:21 AM »
Hi Alexey! Thanks for your response.

I have segmented objects in my aerial photos (read: polygon around objects) in individual images and the feature to draw a polygon in one image, and it will be applied to the ortho and point cloud, seems awesome for this.
After having the polygon projected in the dense cloud I want to classify the points in that polygon.


So in short:
Polygon in image -> adding polygon in agisoft on camera/image -> projected polygon in dense point cloud -> classify points within polygon boundaries

If this is not clear, I can upload some screenshots to help explain it.

Best,
Chris

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13210
    • View Profile
Re: Import polygon on camera/image
« Reply #3 on: December 23, 2020, 11:33:27 AM »
Hello Chris,

Thank you for the clarification, I'll try to suggest the solution shortly.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Sami26beniaouf

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Import polygon on camera/image
« Reply #4 on: July 19, 2021, 06:18:52 PM »
Hello everyone,

I have exactly the same issue, and i was wondering if you found a solution.  :)

Sami