Forum

Author Topic: 1.7.3 - Sample Points Bug  (Read 4644 times)

wojtek

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 277
    • View Profile
1.7.3 - Sample Points Bug
« on: June 30, 2021, 08:37:21 AM »
Hey,

Thanks for adding the option to manually input the point count!

I'm attaching two screenshots of the popup, if i enter point spacing value then everything is fine. If i do the same number in the estimated points part the spacing turns to inf.

Sidenote: it would be nice to autoformat the estimated points part as it gets pretty tricky in billions :)



Mak11

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #3 on: August 13, 2021, 06:19:09 PM »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14003
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #4 on: August 13, 2021, 08:02:55 PM »
Hello Mak,

1.7.4 will be released this weekend (or on Monday).

1.8.0 pre-release could be expected in Autumn, new major version is usually presented on Intergeo event as pre-release, and major release is usually planned on December 31st.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Mak11

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #5 on: August 14, 2021, 05:01:25 PM »
Hello Alexey,

Thanks for the info.
My only hope is that the depth maps based mesh generation is overhauled because the same issue which has been plaguing it for years has yet to be fixed.
Interpolation Enabled/Auto/disabled doesn't matter. The result are always the same; unacceptable amounts of garbage geometry constantly being generated inside (and some times outside) meshes which takes hours to fix in Zbrush/3Dcoat.





Regards

Mak

c-r-o-n-o-s

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #6 on: August 17, 2021, 03:06:05 PM »
What does the point cloud look like?
There I would delete points with "confident" 0-1 or 0-2.

sfmdd

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #7 on: August 19, 2021, 07:54:15 AM »
The point cloud doesn't matter if you're doing depth map based reconstruction. As the general results are much better than point cloud based meshes most of the time.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14003
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #8 on: August 19, 2021, 08:17:25 PM »
Hello Mak,

We are working on that problem, hopefully the result will be improved together with the depth maps quality improvement (which is also in development).
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Mak11

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 371
    • View Profile
Re: 1.7.3 - Sample Points Bug
« Reply #9 on: August 30, 2021, 08:07:47 PM »
Alexey,

Thanks for the update.
Are those changes planned for v1.8.0 ?

Cheers

Mak