Forum

Author Topic: Repair crashed project?  (Read 388 times)

c-r-o-n-o-s

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
Repair crashed project?
« on: January 08, 2022, 10:03:13 PM »
Hello,

I have a project here that has been calculating for 10 days.
Now Metashape is no longer "responsive" and I could not save it.
However, the resource manager shows me that the calculations are finished.
When I load a 2nd instance and try to open the project, I am not shown the pointcloud that should be calculated.

10 days calculation for nothing would be very painful!

The folder structure "seems" OK to me though.
(dense_cloud / depth_maps / point_cloud are "full to the brim").

Can I get the data somehow?

Thank you!
« Last Edit: January 09, 2022, 11:46:46 AM by c-r-o-n-o-s »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13729
    • View Profile
Re: Repair crashed project?
« Reply #1 on: January 10, 2022, 03:43:05 PM »
Hello c-r-o-n-o-s,

Which type of the operations have been included in the batch (if it was a batch)?

Also can you please check, if you see any temporary folders in the project files structure - check the subfolders of project.files/0/0/
You may need to edit doc.xml file in the frame.zip archive and include the lines related to those directory contents (i would suggest to make a complete backup of the project folder, though):
Code: [Select]
  <point_cloud path="point_cloud.1/point_cloud.zip"/>
  <depth_maps id="0" path="depth_maps.1/depth_maps.zip"/>
  <dense_cloud id="0" path="dense_cloud.1/dense_cloud.zip"/>

But additionally it may be then required to call triangulatePoints function, as the estimated camera locations should have been kept in frame.zip->doc.xml file.


Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

c-r-o-n-o-s

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Repair crashed project?
« Reply #2 on: January 10, 2022, 04:08:59 PM »
Ok, here is a folder structure of the project...
Is it possible to get something out of it?

These entries are missing in the frame.zip

<depth_maps id="0" path="depth_maps.1/depth_maps.zip"/>
<dense_cloud id="0" path="dense_cloud.1/dense_cloud.zip"/


I'll keep trying...
« Last Edit: January 10, 2022, 05:07:25 PM by c-r-o-n-o-s »