Forum

Author Topic: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD  (Read 1522 times)

Raúl Moreno

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« on: February 05, 2022, 01:07:52 PM »
Hola a todos!

Desde que instalé la ultima versión de Metashape, a la hora de procesar por mapas de profundidades falla la operación al 50% en todos los casos,  y no se que a que se debe.

Adjunto el  error que reporta en ambos casos:  Assertion "239101010230795" failed at line 48621

Alguien podría ayudarme?

Un saludo!

Vladimir Denisov

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #1 on: February 06, 2022, 08:39:07 AM »

Raúl Moreno

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #2 on: February 07, 2022, 12:41:29 PM »
Así es, y sucede cuando va al 50% siempre

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13908
    • View Profile
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #3 on: February 07, 2022, 04:59:11 PM »
Hello Vladimir,

Assertion 23910910127 has been fixed in 1.7.6 version (Agisoft Cloud is still operating version 1.7.5 at the moment). The issue could be observed in rare cases when two cameras are too close to each other, disabling one of them would allow to run the depth maps generation procedure in 1.7.5 version.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

CheeseAndJamSandwich

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • Sketchfab Models
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #4 on: February 07, 2022, 06:41:36 PM »
I'm seeing this error when building the mesh from depth maps.
Code: [Select]
Error: Assertion "2391010230795" failed at line 4862!Is this the same as the OP's?

I've rerun the mesh job and it's crashes a different times each time.
I'm running MS Standard 1.8.1 build 13915

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13908
    • View Profile
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #5 on: February 09, 2022, 03:32:32 PM »
Hello CheeseAndJamSandwich,

Can you please provide the related processing log?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

CheeseAndJamSandwich

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • Sketchfab Models
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #6 on: February 11, 2022, 10:13:45 PM »
Here you go.

I reran my scan with the new pre-release, Metashape Standard 1.8.2 build 13956, and it crashed with Error: Assertion "2391010230795" failed at line 4862 again.
I have both my dGPU and iGPU enabled, as it was still quicker for me, the last time i checked.

Thanks.

CheeseAndJamSandwich

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • Sketchfab Models
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #7 on: February 16, 2022, 07:01:41 AM »
I tried 1.8.2 build 13988 pre-release and still get the error.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13908
    • View Profile
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #8 on: February 18, 2022, 11:29:51 AM »
Hello CheeseAndJamSandwich,

Can you please try to minimize the dataset on which the issue can be reproduced and send to support@agisoft.com PSZ project file with the camera alignment and related images.

Also please check, if the issue is observed regardless of GPUs being enabled in Metashape Preferences: crashes both with Intel / NVIDIA cards enabled individually. In case the reduced project is very small, also try the same operation with both GPUs disabled (processing will be performed using CPU only).
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

CheeseAndJamSandwich

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 151
    • View Profile
    • Sketchfab Models
Re: FALLO EN EL PROCESADO POR MAPAS DE PROFUNDIDAD
« Reply #9 on: February 18, 2022, 09:24:01 PM »
I've reran the project as it was, to check, with both iGPU + dGPU, and it crashed as before.
I then ran it with only the dGPU (Quadro M2200) and it completed successfully.
I then ran it with only the iGPU (HD Graphics P630) and it crashed as before.

I'm running the latest Intel drivers for the Intel HD Graphics P630: 30.0.101.1340
And still running 13988

I'll try running a reduced model tomorrow to try the CPU only run, and to upload it.

Thanks