Forum

Author Topic: Assertion failed at line...  (Read 1620 times)

AndreasZ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Assertion failed at line...
« on: June 11, 2022, 09:01:39 PM »
Hello there,

i often have problems with my projects when I am trying to create a dense cloud or mesh with depth maps.
I am getting the response "Assertion failed at line...".
Currently I am runnig Metashape 1.8.2 build 14127.
I read about some problems with Intel gpu in this forum. I have: Intel(R) UHD Graphics 770 (32 compute units @ 1550 MHz, 26131 MB) in use.
What should I do?

Thanks in advance.

Andreas

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14113
    • View Profile
Re: Assertion failed at line...
« Reply #1 on: June 14, 2022, 07:16:45 PM »
Hello Andreas,

Please check, if you are observing the problem in 1.8.3 release version:
https://www.agisoft.com/downloads/installer/

If the issue is still there, the assertion number would be helpful.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

JacquesMDC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Assertion failed at line...
« Reply #2 on: January 16, 2023, 12:42:32 AM »
hi, I face the same problem with V2.0 ; the exact message is :
Assertion "3478972301441" failed at line 720!
This message with mesh building and Points Cloud building.
Thanx for helping

BR

JacquesMDC

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Assertion failed at line
« Reply #3 on: January 16, 2023, 12:43:40 AM »
hi, I face the problem with V2.0 ; the exact message is :
Assertion "3478972301441" failed at line 720!
This message with mesh building and Points Cloud building.
Thanx for helping

BR

ajalandoni

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Assertion failed at line...
« Reply #4 on: January 16, 2023, 03:17:32 AM »
I am having the exact same error message when I try to build a point cloud.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14113
    • View Profile
Re: Assertion failed at line...
« Reply #5 on: January 16, 2023, 12:00:52 PM »
Hello JacquesMDC and ajalandoni,

What Metashape version (including the build number) you are using? Can you please share the processing log related to the problematic task (starting from the beginning of the task) and also specify the driver version for each GPU used.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC