Forum

Author Topic: Simplify Contours not working  (Read 4362 times)

apeech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Simplify Contours not working
« on: June 23, 2016, 11:20:46 PM »
This is the error I'm getting when I toggle the "Simplify Contours" option on, and all other settings at default:


"Edge wasn't removed from DCEL scanline - was not found!"


I tried with two different projects, and got the same error message. Any ideas?

chesterharry

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #1 on: June 24, 2016, 08:41:59 PM »
I too am having this issue. The projects began in version 1.24, and after upgrading to 1.25 I now get the error you posted. I am recreating the depth map as a test, to see if it occurs again.  If not I will try a contour creation without simplifying it. I'll post back here with my updates.

chesterharry

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #2 on: June 24, 2016, 08:43:58 PM »
@apeech

Once I generated a new DEM, the error didn't occur in generating a simplified contour. I created the DEM from the Dense Point Cloud if that helps.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14099
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #3 on: June 27, 2016, 12:47:27 PM »
Hello apeech,

Could you please send to us the project data that contains the DEM that we can use to reproduce the issue with the contours generation (to reduce the project data size you can re-save it as a new PSX project and remove dense cloud, mesh and orthomosaic from it, leaving only sparse cloud and DEM).

Hello chesterharry,

We've got the same request to you for the old-version project where we can reproduce the issue with Simplify contours feature.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

apeech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #4 on: June 27, 2016, 05:33:09 PM »
I sent you an email with a download link for the project as requested.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14099
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #5 on: June 27, 2016, 05:34:48 PM »
Thanks, downloading it now.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14099
    • View Profile
Re: Simplify Contours not working
« Reply #6 on: June 30, 2016, 02:19:34 PM »
Will fix the issue in the next update.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC