Forum

Author Topic: Is there a minimum resolution for photoscan?  (Read 3278 times)

Tyler J

  • Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Is there a minimum resolution for photoscan?
« on: April 28, 2014, 11:02:07 AM »
Hi,

I trie to do a webcam based scan it did not match anything.
After I downsized with paint a set of photos taken with regular cameras to
2Mpix and it did not match any of them.

At their standard size (18Mpix) there is no problem.

So I was wondering, is there a minimum resolution for photoscan?

Thanks.

James

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 736
    • View Profile
Re: Is there a minimum resolution for photoscan?
« Reply #1 on: April 28, 2014, 11:22:24 AM »
don't think so, attached was taken from 640x480 stills from a video taken on a sony dsc-w120 cheapo point and shoot.
« Last Edit: April 28, 2014, 11:35:35 AM by James »

Tyler J

  • Newbie
  • *
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: Is there a minimum resolution for photoscan?
« Reply #2 on: April 28, 2014, 01:28:13 PM »
may be it has to be taken in 2Mp and not reduced by a software

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14107
    • View Profile
Re: Is there a minimum resolution for photoscan?
« Reply #3 on: April 28, 2014, 01:32:53 PM »
Hello Eildosa,

Probably the EXIF information is lost during this downscale operation, so I recommend to correct initial calibration settings according to the downscale coefficient.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC