Forum

Author Topic: Referenced chunck. Problems with Z axis  (Read 4107 times)

nachogi73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Referenced chunck. Problems with Z axis
« on: June 26, 2014, 02:51:45 PM »
Hi:

I have a problem with a chunk wiyh referenced topographic coordinates.This is a job of aerial photogrammetry.
The model has the z axis correctly calculated,  but the z axis of the Region Box does not match. When I calculate the mesh in  height field mode the progran work along the  z axis of the Region Box not the model z axis one.
How I can make the z axis of the Region Box to engage the z axis model?

frank.stremke

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 206
    • View Profile
Re: Referenced chunck. Problems with Z axis
« Reply #1 on: June 26, 2014, 03:21:48 PM »
hello
just rotate the box :-)
with the tool in the top
frank

nachogi73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Referenced chunck. Problems with Z axis
« Reply #2 on: June 26, 2014, 05:40:10 PM »
Hi again:

I know the tool, but if I reference the model with survey accuracy, and I need a very precise tool  (mathematically precise) and not an approximate adjustment.

Python scrip maybe?

JMR

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 505
    • View Profile
Re: Referenced chunck. Problems with Z axis
« Reply #3 on: June 26, 2014, 10:12:56 PM »
I agree with you
I have asked for the same and made a feature request long time ago. For some reasons it seems not to be a issue for most people wether bounding box z is exactly aligned with the actual vertical or not.
http://www.agisoft.ru/forum/index.php?topic=2552.msg13560#msg13560

I'd love some clarification by Alexey. why it is not a direct option?
« Last Edit: June 26, 2014, 10:19:40 PM by JMR »

gatsri

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
    • View Profile
Re: Referenced chunck. Problems with Z axis
« Reply #4 on: June 27, 2014, 08:33:01 AM »
this would be great for me as well...!!

nachogi73

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Referenced chunck. Problems with Z axis:SOLVED!!!
« Reply #5 on: June 27, 2014, 12:10:27 PM »
Hi:

Problem solved via Forum Script:

http://www.agisoft.ru/forum/index.php?topic=2552.0

It Works perfect.