Forum

Author Topic: Newbie setup  (Read 2334 times)

edcarlossant

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Newbie setup
« on: July 28, 2014, 11:40:20 PM »
Hello guy, Im sorry for my really bad english.

I was searching some posts to solve for me some questions.

I just bought a a new computer do build mosaics with 500~750 photos.

i7 4790
16 gb RAM 1600MHz (future more 16 GB)
120 GB SSD
1Tb HD
2x Asus GTX 760.

In some post someone told that SLI doesn?t works in Photoscan.
My question is: How can i optimize my work with 2 GPU?s?

Thanks and Im sorry if a posted wrong.


mobilexcopter

  • Newbie
  • *
  • Posts: 48
    • View Profile
    • mobileXcopter
Re: Newbie setup
« Reply #1 on: July 29, 2014, 07:20:32 AM »
Hello,

in PhotoScan to to "Tools" - "Preferences..." - "OpenCL" tab and check if you have two cards listed in there. If you do, check them out and lower the "Active CPU cores" for one or two.

Best regards,

Alex

Lambo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Newbie setup
« Reply #2 on: July 29, 2014, 08:40:32 PM »
You will need much more RAM. If you want to work with so many photos and get the computer as good as possible, you need to have 64GB of RAM. That way the memory will not be the bottleneck in your system.
Leo