Forum

Author Topic: Build Texture not working  (Read 5464 times)

jphil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Build Texture not working
« on: May 12, 2017, 04:44:50 AM »
I used ZBrush to retopo and calculate UV's by following these instructions:
http://bertrand-benoit.com/blog/the-poor-mans-guide-to-photogrammetry/

Everything seemed to export correctly, the mesh is a single object, and the UV's look good in my 3D program.

The mesh imports fine into Photoscan and looks lined up correctly. I run Build Texture and select 'Keep uv', it finishes calculating, but then there's no texture - the shaded & textured icons are greyed out.

I tried importing both tri's and quads with no luck. Anybody have any suggestions?
« Last Edit: May 12, 2017, 05:14:29 AM by jphil »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14965
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #1 on: May 12, 2017, 11:26:13 AM »
Hello jphil,

Can you please provide the processing log from the Console pane related to the texture generation operation and also provide the screenshots (if possible) of the Model view with the imported mesh and camera positions?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jphil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #2 on: May 12, 2017, 01:42:11 PM »
Here are the screenshots. I highlighted the texture build process in the console image. You can see in the model view images that the textured icon is greyed out in the toolbar. When I go to Tools>Mesh, 'View Mesh UV's...' is also greyed out.

I included a screenshot of the exported obj from ZBrush in Cinema 4D so you can see that the mesh and UV's are intact.

I should also mention that build texture works fine with the original mesh generated from the same set of aligned cameras.

Thanks for taking a look.
« Last Edit: May 12, 2017, 01:56:45 PM by jphil »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14965
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #3 on: May 12, 2017, 02:04:54 PM »
Hello jphil,

Can you perform a quick test in PhotoScan version 1.3.1: open project, import mesh, build texture?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jphil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #4 on: May 12, 2017, 02:32:25 PM »
Oh hey it worked! I was running v1.2.0, I guess there was something wrong with the version I had.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14965
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #5 on: May 12, 2017, 02:49:08 PM »
Hello jphil,

Probably the import was not working properly, if you are using quad mesh.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jphil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Build Texture not working
« Reply #6 on: May 12, 2017, 04:10:10 PM »
Yea, I had actually tried it with a triangle mesh version, but same result.

Good to know it's been fixed. Thanks for your help!