Forum

Author Topic: Photoscan Pro Ignores Core Setting  (Read 2286 times)

Jeremy225

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Photoscan Pro Ignores Core Setting
« on: November 19, 2014, 08:54:26 PM »
I am trying Pro with the 30 day trial. I am having issues with Pro ignoring the core settings for my CPU. No matter how many cores I tell it to use, it uses 100% of all cores even set to 0 cores. I have tried it at different stages (Align, Dense, Ect.) but makes no difference.

 I have a dell precision T5600, dual xeon 6 core 2Ghz (24 cores), 16 gig Ecc Ram, Dual Nvidia Quadro 4000 cards.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 12945
    • View Profile
Re: Photoscan Pro Ignores Core Setting
« Reply #1 on: November 19, 2014, 09:35:43 PM »
Hello Jeremy225,

Number of CPU cores in the OpenCL tab of the PhotoScan Preferenced window has effect only during depth maps estimation (sub-step of Build Dense Cloud stage) when at lease one OpenCL device is turned on.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

bmc130

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
    • View Profile
Re: Photoscan Pro Ignores Core Setting
« Reply #2 on: November 21, 2014, 12:10:29 AM »
Is this the Nvidias latest drivers problem? Or has it been fixed in the latest version of Photoscan?