Forum

Author Topic: No model displayed.  (Read 6260 times)

David Cockey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
No model displayed.
« on: March 27, 2015, 07:45:25 PM »
Display of the model in PhotoScan has stopped.  Standard Edition, Version 11.4 build 2021 (64 bit).  NVIDIA GeForce GT 740M Driver 9.18.13.4725 1/9.2015  System has been restarted and problem remains.

Examples of log messages:


renderer_gl.cpp line 535: glDrawElements(encodePrimitiveType(type), (GLsizei) countElements(type, chunk), encodeFormat(ibuffer->format), (GLvoid *) ((char *) indices + offset)) failed, error 1285

renderer_gl.cpp line 121: glClearColor((color & 0xFF) / 255.f, ((color >> 8) & 0xFF) / 255.f, ((color >> 16) & 0xFF) / 255.f, 0.0f) failed, error 1285

renderer_gl.cpp line 506: glDrawArrays(encodePrimitiveType(type), (GLsizei) offset, (GLsizei) countElements(type, count)) failed, error 1285

David Cockey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #1 on: March 27, 2015, 07:53:53 PM »
Problem started immediately after generating mesh. Close PhotoScan and reopen with the same file and error messages start appearing.

Delete the mesh and save as a new file. Close PhotoScan and reopen with the new file. Works okay.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14010
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #2 on: March 27, 2015, 07:54:08 PM »
Hello David,

Do you have latest driver for GT 740M installed?

I can suggest to turn off "Switch to the model view by default" option in the Preferences dialog, to prevent reconstructed mesh from being displayed in the Model view automatically.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

David Cockey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #3 on: March 27, 2015, 08:12:02 PM »
I'll check on the driver and update if not the latest.

The mesh which causes the problem had over 15 million faces, was generated from dense cloud of 7 million points. I created the mesh again and problem reoccurred. Starts as soon as I try to look at the mesh.

Closed and restarted photoscan. Created a mesh from another chunk in same file (Low vs Med for dense cloud generation). 2.3 million points and 5.4 faces. Works fine.

"Switch to model view by default" is on. I'll turn it off but assume problem will still occur when I try to look at mesh.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14010
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #4 on: March 27, 2015, 08:15:19 PM »
Hello David,

Yes, when you'll switch to the model you you may encounter the same problem, but at least you can safely save the project.

Also can you post fist lines from the Console pane, just for case, to see whether PhotoScan uses GeForce as OpenGL renderer.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

David Cockey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #5 on: March 28, 2015, 05:17:24 AM »
Currently using the Intel graphics rather than Nvidia for rendering. I will figure out how to use Nvidia graphics.

Agisoft PhotoScan Version: 1.1.4 build 2021 (64 bit)
OpenGL Vendor: Intel
OpenGL Renderer: Intel(R) HD Graphics 4600
OpenGL Version: 4.3.0 - Build 10.18.10.3960
Maximum Texture Size: 16384
Quad Buffered Stereo: not enabled
ARB_vertex_buffer_object: supported
ARB_texture_non_power_of_two: supported
Loading project...
loaded project in 12.298 sec
Finished processing in 12.298 sec (exit code 1)

David Cockey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: No model displayed.
« Reply #6 on: March 28, 2015, 05:21:41 AM »
Switched to using Nvidia graphics for rendering and problem solved. Thanks for the help.