Forum

Author Topic: Boundary Box to Coordinate System.py  (Read 5204 times)

scopp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Boundary Box to Coordinate System.py
« on: July 29, 2015, 01:47:19 PM »
Bounding Box to Coordinate System.py sounds an incredibly useful tool, but I'm being incredibly thick about actually using it.  I've obtained the code off the python script site as a text file, but have been unable to run it through photoscan. I was hoping someone could run through the process of using a python script for me or direct me to where the information can be found. Python use for dummies essentially.

All the best

Stephen

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14890
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #1 on: July 29, 2015, 02:04:29 PM »
Hello Stephen,

The steps are the following:
1) open http://wiki.agisoft.com/wiki/Bounding_Box_to_Coordinate_System.py page,
2) copy the contents of the script body (on gray background) to text file and save it with ".py" extension,
3) in PhotoScan project window open Run Script dialog using Tools Menu,
4) browse for the script saved during the second step, no arguments are required, just press OK,
the script would be executed.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

scopp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #2 on: July 30, 2015, 03:37:05 PM »
Hi Alexey,

Followed your instructions to the letter, which was pretty much what I had been attempting in the past but still no success. Any thoughts?

All the best

Stephen

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14890
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #3 on: July 30, 2015, 04:06:52 PM »
Hello Stephen,

At what step do you encounter a problem? Maybe you can provide a screenshot of the error displayed in the Console pane or attach the script file?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

scopp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #4 on: July 30, 2015, 07:15:09 PM »
Hi Alexey,

No error display whatsoever, the run script dialog box just disappears and the bounding box remains unaltered. Here is the script cut and pasted from the website into Wordpad without yet changing the file extension to "py"

All the best

Stephen

3D_Scan_Fan

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #5 on: March 23, 2020, 05:19:19 PM »
I'm having the exact same problem as this, except I'm doing it for copying the bounding box. After I execute none of the other chunks bounding box has been altered.

How can i get this to work??? :(

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14890
    • View Profile
Re: Boundary Box to Coordinate System.py
« Reply #6 on: March 24, 2020, 03:16:16 PM »
Hello 3D_Scan_Fan,

Do you have the chunks in the project aligned with each other?

Also please check that you are using the latest script version:
https://github.com/agisoft-llc/metashape-scripts/blob/master/src/copy_bounding_box_dialog.py
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC