Forum

Author Topic: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release  (Read 202837 times)

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14614
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #150 on: September 16, 2015, 12:27:31 AM »
Hello Mohamed,

Thank you for reporting.

We'll fix that.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #151 on: September 16, 2015, 04:30:14 AM »
Error build DEM for Mesh

Error: Zero resolution
Hello Diego,

Have you checked it after updating to the build 2145? Probably you'll also need to rebuild mesh.

Hi Alexey,

I'm using the latest version 1.2.0 build 2154.

The problem presents the imported mesh, and I can not rebuild the mesh again, because it is a lidar DTM and is edited and ready to orthophoto. in version 1.1.6 orthophoto with mesh works perfect, so the possibility of requesting a function to import the DEM, or at least to define the resolution of the DEM when it is built starting from an imported mesh.

See attached image

Regards,

Diego
« Last Edit: September 16, 2015, 02:12:09 PM by Diego »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14614
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #152 on: September 16, 2015, 07:49:29 AM »
Hello Diego,

Thanks for mentionning about imported mesh, we'll try to reproduce it and fix as soon as possible.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

mirijovsky

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #153 on: September 16, 2015, 05:07:22 PM »
Hello Alexey,

I received one information from your team few months ago (see below). Do you plan to implement it?

"As for the use of external GeoTIFF elevation information for the orthophoto generation, we are working on additional orthophoto related features for the next version release (v. 1.2) and input of the elevation TIFF will be likely implemented there (maybe not in the first pre-release for the version)."


Regards,
Jakub

Bing66

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #154 on: September 17, 2015, 10:04:33 PM »
Hi
Lots of nice new features, but on the create report, keep getting only a portion of the models as the ortho on the first page, tried it at differnt settings, ie, xy, top etc, any ideas, maybe me thats missing something
cheers

Pascal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #155 on: September 18, 2015, 11:28:13 AM »
Hello Alexey,
the 'lag' I observed in the model view seems not to be dur to the mesh, it appears also with
a sparse cloud, but not immediately after opening a project just some minutes after ...
I restarted the pc and there is no other heavy programs running.
It appends also on light projects (less than 40 images),it appends also if I move the photoscan's windows (stop moving during 1 sec and move again, this do not append with windows from other programs)
May be do you have an idea?
Thanks.
Pascal
« Last Edit: September 18, 2015, 11:55:58 AM by Pascal »

Bing66

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #156 on: September 22, 2015, 04:38:43 AM »
so I have loads of white gaps in my ortho, cant work out why, still trying to figure the workflow, any ideas, cheers

stihl

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 410
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #157 on: September 24, 2015, 01:02:24 PM »
Alexey,

Would it be possible to implement a shortcut/keybinding to Show/Hide the seamlines in the Orthomosaic editor?
It's kind of tedious having to click it everytime, unless there's a keybinding for it already.

Paulo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1247
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release New geoids use
« Reply #158 on: September 24, 2015, 04:10:40 PM »
Hello,

i have seen that you have now put many geoid models to use in Photoscan Coordinate systems. I have downloaded EGM2008_2.5 geoid file and put into Geoids folder in PhotoScan pro. Now I would like to define a WGS84 + egm2008 geoid height GCS similar to WGS84 + egm96 already present. I exported the WGS84 + egm96 GCS to prj file and edited it to replace egm96 to egm2008 and authorty records for VERT_CS (3855) and VERT_datum (1027). see attached WGS84 + egm2008.prj file.

However when I import this prj into PhotoScan Coordinate System I get error see screen shot....

Can you help on this problem?

Thank you...

PS. when will you put CGVD2013 geoid on download?
Best Regards,
Paul Pelletier,
Surveyor

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14614
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #159 on: September 24, 2015, 06:11:02 PM »
Hello pap1956,

Thanks for reporting.

Unfortunately, there was a bug related to the incorrect reading of the PRJ file. We'll fix it in the next update.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #160 on: September 25, 2015, 11:53:30 PM »
Hello Diego,

Thanks for mentionning about imported mesh, we'll try to reproduce it and fix as soon as possible.

Thanks Alexey, excellent support, now works perfect.

Best regards,

Diego

Paulo

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1247
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #161 on: September 26, 2015, 05:01:28 AM »
Hello,
 
in latest relaese 2158, I am generating a report using Current View projection option and I get not Enough memory error....

Generating in TOPXY projection is no problem....

see attached screen capture....

Regards,
Best Regards,
Paul Pelletier,
Surveyor

mwillis

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #162 on: September 26, 2015, 04:10:48 PM »
I noted a minor bug.  After building a project that used masked images, I noted that the chunk's "Show Info" listed "Constrain features by mask No".  It should read Yes.   This results happens on any project with masks.

Thanks for the great work.

Mohammed

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #163 on: September 26, 2015, 07:57:54 PM »
Hi Alexey,
I notice that while i merge chunks, the Shaded mode disappeared!, and the number of faces is gone!!!!
Is i do some thing wrong?
Thanks
Mohamed

Dear Alexey,
The Problem fixed so the Shaded mode appear and Number of Polygons,
But Unfortunately the problem appear in Dens pointcloud so after i merged two chunks the Number of Dens PCloud is Zero!!

Thanks
Mohamed

SuperNewb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #164 on: September 28, 2015, 01:18:37 AM »
Hi Alexey,

i have not seen this covered yet so I thought I would ask.

Is there a way to select the mosaic cells that photoscan has generated?  It is very tedious to click out a polygon everytime to assign new image projections. 

I imagine there is a hotkey somewhere for this but I have missed it.

Thanks