Forum

Author Topic: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release  (Read 163650 times)

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #15 on: August 08, 2015, 10:03:00 PM »
I've been playing with the new version at it seems like the project file gets corrupted very easily...

I feel the same.

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #16 on: August 08, 2015, 10:04:13 PM »
I have noticed that theres is a problem with Export orthophotos (Tools --> Export --> Export Orthophotos). This function causes Photoscan crash.

I feel the same.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #17 on: August 08, 2015, 11:20:11 PM »
Orthophotos export and Keep UV options will be fixed in the next pre-release update.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #18 on: August 08, 2015, 11:20:58 PM »
Hello Mfranquelo,

Could you please send the corrupted project to us to support@agisoft.com? (if it's psx, than also the associated .files folder)
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

pjenness

  • Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
    • IMDB
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #19 on: August 09, 2015, 03:28:05 AM »
Orthophotos export and Keep UV options will be fixed in the next pre-release update.

Hiya
Do you have a time estimate for the next release with the keep UV option?

Need to work out if worth waiting or reinstalling older version and re-running

Cheers!

-P
Lead Environtment Artist
Weta Digital

http://www.imdb.com/name/nm1473416/

Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #20 on: August 09, 2015, 11:46:59 AM »
Great! Yes it is a .psx file with the filename.files

I've sent them via WeTransfer (it'll take about 3 hours though, my uploading speed is crap...)  :-[
I've also noticed that after optimizing the sparse point cloud the pixel accuracy seems to have way lower number than before on the new version. Has something changed ? Texture blending time also seems to take more... Maybe it is just this project, I could try with older ones.




Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #21 on: August 09, 2015, 02:08:46 PM »
Laplacian looks promising! As I've observed its strength is dependant on the number of polygons?
Best,

Manuel.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #22 on: August 09, 2015, 03:33:38 PM »
Hello Mfranquelo,

According to the project data orthomosaic should be present in the workspace, but there are no corresponding files in the folder. So could you please describe your workfow starting from the orthomosaic generation?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #23 on: August 09, 2015, 04:01:26 PM »
I might have deleted that file.
I was playing with different outputs like orthomosaic, a feature I've never used in head scans.


Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #24 on: August 09, 2015, 04:21:06 PM »
Hello Mfranquelo,

Do you mean that you have removed some data from .files folder? Recommended workflow suggests removing elements from the project via Workspace pane in PhotoScan GUI. Altering project data manually from the file browser may lead to the unexpected problems.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #25 on: August 09, 2015, 04:53:48 PM »
I might... can't really remember since I was testing. If I removed something I am sure it is output files. Is it possible to change some kind of .xml so it doesnt read the orthomosaic data? I was wondering if the project must be started from scratch or rescued.


Any notes on the pixel accuracy values (reference tab) or why the blending process in texture generation is taking so long now?
Thank you for the changes! Agisoft really feels like a vivid creature evolving :)

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #26 on: August 09, 2015, 06:46:39 PM »
Hello Mfranquelo,

You can remove orthomosaic line in the doc.xml file inside frame.zip file. Hope it helps.

Texture generation time shouldn't be different from the previous version with the same parameters. Are you sure that Color Correction option is not turned on?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ppkong

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #27 on: August 10, 2015, 06:14:52 AM »
I noticed that in the  Align Photo step an increase of highest and lowest,But there is no such option in the Batch Process  tool.  And I want to know what does highest/lowest mean?
Another question is new version of the save project is the default psx format, I want to know when I run the python script in the new version, whether the use of distributed processing?

ppkong

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #28 on: August 10, 2015, 07:45:26 AM »
Is there any step of the use of GPU in the new version?

Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #29 on: August 10, 2015, 01:25:14 PM »
Great it works now :-) (I've removed that line)
Colour correction is not enabled, however it is a different project. It is very similar to the rest I was working on and the difference on the "blending" process was pretty high. I'll test the same file with 1.1.6 and 1.2 and report back.

Thank you!