Forum

Author Topic: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release  (Read 163648 times)

Dmitry Semyonov

  • Agisoft Technical Support
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 182
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #60 on: August 17, 2015, 10:52:17 AM »
Hello ARF,

PhotoScan 1.2 includes some changes in image alignment algorithms for improved accuracy. Please see this post for some details:
http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=4149.msg21391#msg21391
With best regards,
Dmitry Semyonov
Agisoft

nadar

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #61 on: August 18, 2015, 10:50:33 AM »
The new mesh smoothing function seems to please many users. Would it be very complicated to apply the same algorithm to dense clouds ?

Mohammed

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 191
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #62 on: August 19, 2015, 11:39:49 PM »
Hi Thank you for tyhis gr8 update!

When i tried to duplicate Chunk it crash? plz try to fix it.
Thanks,,
Mohammed

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #63 on: August 20, 2015, 12:00:26 PM »
Hello nadar,

Smoothing feature for dense cloud wouldn't be included in the version 1.2.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #64 on: August 20, 2015, 12:01:51 PM »
Hello Mohammed,

Please check that you are using latest build of the version 1.2. If so and there are any problems with duplicating, please describe how it could be reproduced.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

stihl

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 408
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #65 on: August 21, 2015, 12:00:20 PM »
Hi Alexey,

I just wanted to tell you how happy I am with version 1.2. It work brilliantly and it's so incredibly fast!!

nadar

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #66 on: August 22, 2015, 01:03:01 PM »
Hello nadar,

Smoothing feature for dense cloud wouldn't be included in the version 1.2.

Could you please give some explanation on how mesh smoothing is implemented . Does it analyse the 3D position of each planar facet, or doest it smooth the position of the points defining the corners of each face ?

Mfranquelo

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 171
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #67 on: August 22, 2015, 05:11:01 PM »
It is a laplacian based implementation nadar, you can have a look at it in google :-)

bisenberger

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
    • Digital Mapping & Graphics
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #68 on: August 23, 2015, 03:55:56 AM »
Is it possible to have both versions 1.1 and 1.2 installed?
Digital Mapping & Graphics LLC
https://digital-mapping.net/

nadar

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #69 on: August 23, 2015, 12:43:05 PM »
It is a laplacian based implementation nadar, you can have a look at it in google :-)

I know what a Laplacian filter is in 2D raster image processing. I assume for a 3D grid , it will use a 3x3x3 kernel or something like this. I deon't understand how it works on a irregularly spaced dataset such as a point cloud. If you have good references...

SuperNewb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #70 on: August 24, 2015, 05:57:46 AM »
Trying to generate an orthophoto in this release is giving me trouble...  In previous versions, after generating a mesh I could export an orthophoto in pieces.  now you must first generate an orthophoto within photoscan and it does not allow to generate it in multiple pieces...  It keeps running out of memory now, and I am quite stuck.

Maybe I am missing something.

I am running 128gb of ram and upon monitoring the usage it looks like it didnt go beyong 50% of Ram usage.

The Chunk is roughly 6800 photos and is quite large but I have tried Chopping the chunk down with no luck...

Also, I have just upgraded to windows 10 which may have been a bad idea as now while processing in photoscan, the computer grinds to a near halt and cannot do much else at the same time.

Any help would be greatly appreciated.

Ingsayyad

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #71 on: August 24, 2015, 03:53:46 PM »
_________Saving raw orthphoto__________________________

I 'm making 50 orthophotos using  PSv1.2 . I can save only one raw orthophorto per chank. I wan to have all raw orhotophotos saved, so that I can edit the required area and  again export it. How can I do it. At the moment I'm making one project per orthotophoto  which is not economical.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #72 on: August 24, 2015, 04:00:45 PM »
Hello Ingsayyad,

Are you using Export Orthophotos option? Is so we suggest to use filename templates, like {filename}.{fileext}
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Ingsayyad

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #73 on: August 24, 2015, 05:08:18 PM »
I can export all images in the format you mentioned. But how can I have use these images for the next time to make my orthophoto. Is there any option of importing orthophoto and editing it in Photoscan.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13211
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.2.0 pre-release
« Reply #74 on: August 25, 2015, 02:45:11 PM »
Hello SuperNewb,

In the version 1.2 orthomosaic is not kept as a single piece. However, each orthopohoto related to the individual cameras are kept as single blocks (are not tiled). So could you please specify whether there are oblique images (probably incorrectly aligned)?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC