Forum

Author Topic: Agisoft projects not opening  (Read 3125 times)

Herman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Agisoft projects not opening
« on: December 03, 2015, 08:26:20 AM »
Good Day,

I am experiencing a problem that it is a bit strange, two of my pojects, (.psz files) do not not open correctly. I can open the files, and photoscan starts to open it, but then the program stops responding. I have tried leaving the projects on for quite a few hours, but still no luck. the two file sizes are 7.3gb and 3.6gb respectively, and we have done much bigger projects, so I am unsure what caused this.

Anyone have any ideas as to what I can do? I would like to recover the two files, since my backups are saved at a point before I built my mesh and classified  ground points, so it will take a while to rerun those processes.

Other than this little problem, the software is great! thanks guys

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14003
    • View Profile
Re: Agisoft projects not opening
« Reply #1 on: December 03, 2015, 11:50:25 AM »
Hello Herman,

I can suggest to turn off "Switch to the model view by default" option in the Preferences window and then re-open the project.

Possibly there is a huge number of polygons in the model, and the graphic card is not able to handle it.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Herman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Agisoft projects not opening
« Reply #2 on: December 03, 2015, 12:48:52 PM »
Hello Alexey,

Thank you very much for the quick response, I switched of the model view by default and that did just the trick!!

Once again I must just say, Brilliant product, Brilliant Service!! 10 out of 10

Thank you