Forum

Author Topic: can't export point cloud  (Read 13983 times)

miami4quad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: cannot write points error (when exporting dense point cloud)
« Reply #15 on: December 23, 2015, 08:01:20 PM »
and magic.... thanks for the update
« Last Edit: December 23, 2015, 08:03:30 PM by miami4quad »

Aaslestad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: can't export point cloud
« Reply #16 on: December 26, 2015, 06:25:34 PM »
encountering the same issue with 1.2 - So glad to have found this workaround!

Artisan S

  • Newbie
  • *
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: can't export point cloud
« Reply #17 on: December 29, 2015, 09:30:35 PM »
Okay, thanks for the workaround, looks workable if it works.

Greets, Ed.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14004
    • View Profile
Re: can't export point cloud
« Reply #18 on: December 30, 2015, 06:08:20 PM »
Hello all,

Version 1.2.2 is available now and there shouldn't be any problems with the point cloud export.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jwoods

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Getting error message when exporting points
« Reply #19 on: January 07, 2016, 11:36:49 PM »
I'm getting an error message when exporting some, not all, point clouds to .e57 and other formats.  The export reaches 99% and then the error pops up,"Can't write points:" and lists my file directory and filename.  It's done this on several projects, some that are georeferenced, some as local coordinates, both big and small.  This only started after the update.  I have 640gb free space on a 1tb internal hard drive.  I'm using an Asus laptop with an I7, 8gb RAM and a GeForce 840m on Windows 10.  Not an ideal machine I know but this is the first time I've had any real issues exporting data.  Anyone else having similar issues or has a suggested solution? 

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14004
    • View Profile
Re: Getting error message when exporting points
« Reply #20 on: January 08, 2016, 12:59:55 AM »
Hello jwoods,

Please install the latest release version (1.2.2).

The workaround for the version 1.2.1 was to extend the bounding box limits before exporting.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

jwoods

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Getting error message when exporting points
« Reply #21 on: January 11, 2016, 08:27:31 PM »
All is well, now.  Thanks for the reply!

travis_b

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Error upon exporting point cloud
« Reply #22 on: January 28, 2016, 07:31:59 PM »
When trying to export in .las format I get an error messsage and the .las file that is created does not work (is way too small for a file of that size).

Screen shot is attached.

I have tried with both the coordinate system and the local coordinate export - neither works. Need to have it with the coordinate system since importing into CAD to compare to prior survey data.

Has anyone encountered this problem before?

Thanks.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14004
    • View Profile
Re: Error upon exporting point cloud
« Reply #23 on: January 28, 2016, 07:55:32 PM »
Hello Travis,

Please install version 1.2.3 or extend the bounding box prior to the export. This issue has been fixed in the latest release already.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

travis_b

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Error upon exporting point cloud
« Reply #24 on: January 28, 2016, 09:25:12 PM »
Thanks - updated the version and it worked well.