Forum

Author Topic: Unable to launch on a Windows 7 machine.  (Read 5024 times)

WickedShell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Unable to launch on a Windows 7 machine.
« on: March 01, 2016, 01:06:36 AM »
Recently I have on windows 7 machine which is completely unable to launch Agisoft, when I launch it I get a empty cmd prompt with no text that hangs forever but does have the correct icon set. This has been happening with 1.2.3 although was happening before I upgraded versions trying to fix it. I've reinstalled it several times and that hasn't seemed to help. This computer did run agisoft without any significant problems for some time, before it stopped booting.

Let me know what additional info is needed to debug.

Windows 7 Ultimate SP1
Xeon E5-1620 v3 @3.50GHz
64 GB RAM
Nvidia GTX 980 4GB

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13913
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #1 on: March 01, 2016, 11:59:16 AM »
Hello WickedShell,

The problem may be related to the firewall or antivirus (for example, Kaspersky) that is blocking PhotoScan update notifier.

You can check it by disconnecting from the Internet, switching off firewall and/or antivirus and starting PhotoScan again. If it starts, then go to the Preferences tab and turn off "Check for Updates" option, then turn everything on.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

WickedShell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #2 on: March 02, 2016, 10:41:32 AM »
I do have Kaspersky installed there :) But I also have it installed on another computer that isn't having any problem. Nothings jumping out as me incorrect on that machine, I granted Agisoft unlimited network access on that machine and its still not working right. Do you know what specific part of Kaspersky might be causing interference?

Thanks for you're help so far.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13913
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #3 on: March 02, 2016, 11:03:41 AM »
Hello WickedShell,

Unfortunately, not sure, why Kaspersky is blocking PhotoScan. But can you try the described way of offline PhotoScan run and disabling "Check for updates" option?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

reperry

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #4 on: March 03, 2016, 01:26:43 AM »
From the start menu, you can type "view installed updates" -- maybe you recently had some of the same Microsoft security updates that I do?

I am also running Windows 7. After installing Windows updates yesterday, I have been unable to open Agisoft and other programs that use the graphics card.

The updates were mostly "Security Update for Microsoft .NET Framework..." Unfortunately, there were 25 updates, so I'm not sure yet what is causing the problem.

Dell Precision
Intel Xeon CPU E5-2650 v3
NVIDIA Quadro K2200

barrubba

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #5 on: March 20, 2017, 11:14:45 PM »
Thats very annoying! From a day to next, only cmd window! How to solve?please

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13913
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #6 on: March 21, 2017, 11:19:25 AM »
Hello barrubba,

Have you checked the previously discussed solutions? Is it possible that antivirus is blocking the application? At the program start-up PhotoScan is checking for the version updates, you may need to disable them in the preferences window, if it is problematic to white-list the application for the anti-virus.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

barrubba

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #7 on: March 21, 2017, 12:30:53 PM »
Perfect! thank you..i've setted antivirus to not monitoring agisoft directory..
now is ok
thank you

FlyRight-3D

  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Unable to launch on a Windows 7 machine.
« Reply #8 on: March 24, 2017, 06:57:06 AM »
Beta has fixed the issue.