Forum

Author Topic: reset region vertically  (Read 3717 times)

lenamat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
reset region vertically
« on: March 24, 2016, 04:42:53 PM »
Hi,

I noticed that in Version 1.2.0 build 2198 the function resetRegion() was modified so that it aligns the region vertically too. This is a functionnality I have been trying to code on my own (using transformation matrices), but I didn't succeed!... Could you please explain how you achieve this particular alignement of the Z axes between the region and the chunk's coordinate system ?

Many thanks!

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13912
    • View Profile
Re: reset region vertically
« Reply #1 on: March 24, 2016, 04:58:55 PM »
Hello lenamat,

PhotoScan aligns bounding box with the coordinate system vertically only for referenced projects.

Maybe the following script would be useful for you as a reference:
http://wiki.agisoft.com/wiki/Bounding_Box_to_Coordinate_System.py
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

lenamat

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: reset region vertically
« Reply #2 on: March 24, 2016, 05:12:53 PM »
Thanks Alexey,

I have already taken a look a that script, but my problem is that I don't want to align the X and Y axes of the region with the X and Y axes of the coordinate system. I only want to align the region vertically while keeping the orientation of the XY plane around the Z axis. I have tried tweaking the script you mentionned but I never could achieve my goal (I am not used to dealing with 3D rotation matrices) ! :)

chitty1989

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: reset region vertically
« Reply #3 on: June 17, 2022, 10:55:39 AM »
Hi is there a basic script to run resetRegion()?