Forum

Author Topic: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release  (Read 188821 times)

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #135 on: December 12, 2016, 04:22:07 PM »
Hello Andrew,

I was able to reproduce the issue, so we'll see how to fix that.

Meanwhile you need to use image_format argument:
Code: [Select]
chunk.exportOrthomosaic("D:\\temp.tif", image_format=PhotoScan.ImageFormatTIFF)
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

andrey.d

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #136 on: December 12, 2016, 06:09:28 PM »
Hello Andrew,

I was able to reproduce the issue, so we'll see how to fix that.

Meanwhile you need to use image_format argument:
Code: [Select]
chunk.exportOrthomosaic("D:\\temp.tif", image_format=PhotoScan.ImageFormatTIFF)

Thank you
It work

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #137 on: December 16, 2016, 01:59:04 PM »
I have version 1.2.6 installed and running on my computer (windows) and have been trying to install version 1.3 to test.

I cannot seem to be able to get it to activate.

I get "error checking out license -1" in a separate window when opening.

I've tried uninstalling older version, running the program in administrator etc without any luck.

Any ideas on what to check or try to activate??



Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #138 on: December 16, 2016, 02:02:50 PM »
Hello ARF,

In the next version new activation procedure is implemented that requires online activation (or sending offline activation request to us).

So you need to enter you license key to activation dialog while the internet connection is enabled. Let me know if you have any issues with online activation.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #139 on: December 16, 2016, 11:27:19 PM »
Hi Alexey,

I was connected to the internet while trying to activate.  Is there something else that needs to be done?

I did see these error below in a window when opening the program.

Error checking out license
No license for product (-1)
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve TLSv1_1_client_method
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve TLSv1_2_client_method
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve TLSv1_1_server_method
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve TLSv1_2_server_method
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_select_next_proto
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_CTX_set_next_proto_select_cb
qt.network.ssl: QSslSocket: cannot resolve SSL_get0_next_proto_negotiated

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #140 on: December 17, 2016, 01:49:24 AM »
Hello ARF,

And what happen after you enter the activation key?

The first two lines means that the product is not activated, while QSslSocket lines means that SSL is not installed, but it's just a warning message related to Check for Updates function.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #141 on: December 17, 2016, 03:07:58 AM »
Thanks for quick reply.

Once the code is entered i get this error:

Error checking out license
No license for product (-1)
« Last Edit: December 17, 2016, 03:25:04 AM by ARF »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #142 on: December 17, 2016, 04:01:59 PM »
Hello ARF,

Just to confirm, have you pressed OK button after the key is entered? In case it is not active (as it may happen sometimes in the build 3149), you need to switch radio button in the activation dialog to Continue in Demo mode and back again.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #143 on: December 18, 2016, 12:07:29 AM »
Hi,

yes I've pressed the ok button and then get a small window with "unexpected error occurred while activating..."


JRM

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 81
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #144 on: December 19, 2016, 06:35:27 PM »
Hello ARF,

In the next version new activation procedure is implemented that requires online activation (or sending offline activation request to us).

Does the online activation work with a corporate proxy ?
Is the offline version necessitating admin privileges ?

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #145 on: December 19, 2016, 07:36:27 PM »
Hello ARF,

Could you please check that antivirus/firewall is not blocking PhotoScan connection?

Also could you please try to activate the license from the command line using --activate argument, as it should contain additional information, like:
photoscan --activate 12345-12345-12345-12345-12345
« Last Edit: December 19, 2016, 07:37:58 PM by Alexey Pasumansky »
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #146 on: December 19, 2016, 07:41:59 PM »
Hello JRM,

In case the proxy is used for the Internet connection, the following system environment variable should be set up (for the current build 3149):
Code: [Select]
HTTP_PROXY=hostname:portThe properties of the proxy in Windows can be checked in Control Panel -> Network and Internet -> Internet Options -> Connections -> LAN Settings -> "Use a proxy server for your LAN".

In case the proxy is requiring the autentification, then additional variable should be used:
Code: [Select]
HTTP_PROXY_CREDENTIALS=user:passwordAfter setting up these variables it is recommended to reboot and re-run PhotoScan.


As for offline activation, usually it doesn't require administrator privileges, providing that current used has access write rights to Program Data folder and activation request file is not saved to the system folder that requires special permissions.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #147 on: December 19, 2016, 11:45:12 PM »
Hi Alex,

I've checked to confirm no proxy is being used.

I've turned off virus and firewall during activation.

I've tried the command line activation but get "syntax" error.  I'm not familiar with using the command line so might not be doing it correctly but I just entered "photoscan --activate 12345-12345-12345-12345-12345" with my code ofcourse.


Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14840
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #148 on: December 20, 2016, 12:27:28 AM »
Hello ARF,

You need to enter the command from the OS terminal, not from PhotoScan console pane itself.

On Windows you need to open terminal using cmd, then browse to PhotoScan Pro installation directory and run the command form there.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

ARF

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #149 on: December 20, 2016, 12:13:20 PM »
I've run CMD as adminstrator and got the following error:

C:\Program Files\Agisoft\PhotoScan Pro>photoscan --activate and correct code
Error requesting activation
Read error from network (-105)No such file or directory (errno: 2)