Forum

Author Topic: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release  (Read 192023 times)

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #240 on: January 16, 2017, 08:26:22 PM »
Hello all,

we have updated pre-release build to 3620.

solved issues mentioned in this thread:
- crosshair cursor optionality in the Appearance tab - http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=5976.msg30583#msg30583
- clear log button issue in the Console pane - http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=5976.msg30610#msg30610
- addPhotos() issue for Python scripting - http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=5976.msg30612#msg30612
- image matching issue on AMD cards (OpenCL) - http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=5976.msg30651#msg30651
- image matching issue on multi-GPU layout - http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=5976.msg30780#msg30780
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Airgo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #241 on: January 16, 2017, 09:11:28 PM »
Hello,
ist there a way to change the font size of the console?
In 1.3 it is much bigger than in 1.2

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #242 on: January 17, 2017, 12:39:30 AM »
Hello all,

we have updated pre-release build to 3620.


So far everything perfect with this new version, excellent work and support.

Thanks

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #243 on: January 17, 2017, 04:40:24 AM »
In a quick test the extraction of points is much better in version 1.3, What I do not understand is because the processing speed values are so different between versions.

v1.2.6
Device 1 performance: 141.395 million samples/sec (CPU)
Device 2 performance: 423.937 million samples/sec (GeForce GTX TITAN X)
Total performance: 565.332 million samples/sec
Finished processing in 60.611 sec

v1.3.0
Device 1: 17.0262 million samples/sec (CPU)
Device 2: 274.403 million samples/sec (GeForce GTX TITAN X)
Total performance: 291.43 million samples/sec
Finished processing in 42.773 sec

v1.2.6 = 565.332 million samples/sec     vs      v1.3.0 = 291.43 million samples/sec
v1.2.6 real time = 60.611 sec                    vs      v1.3.0 real time = 42.773 sec

Apparently better in version 1.2.6 but the truth is that version 1.3.0 is much faster, but apparently numerically slower

Because now the performance numerically shows slower, but in time is faster?

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #244 on: January 17, 2017, 09:39:17 AM »
Hello Diego,

The values of million samples per second cannot be compared between 1.3 and older versions now.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #245 on: January 17, 2017, 12:02:31 PM »
ist there a way to change the font size of the console?
In 1.3 it is much bigger than in 1.2
If you are on Mac OS X, you can use CMD + "minus" and CMD + SHIFT + "plus".
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Airgo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #246 on: January 17, 2017, 01:08:19 PM »
Thank you.
For the sake of completeness: Bigger font size is just  CMD+"PLUS"

Diego

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 167
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #247 on: January 17, 2017, 02:25:04 PM »
Hello Diego,

The values of million samples per second cannot be compared between 1.3 and older versions now.

Hello Alexey,

Thanks for the clarification. Excellent support

mphxths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #248 on: January 17, 2017, 02:55:41 PM »
Hello ,

I am testing 1.3.0 versions , and at least in the previous and last version  , viewport doesn't work.
No grid , no models , points or anything.
 Here is a screenshot of the last version  https://www.dropbox.com/s/g6ogupqosylf63p/photoscan.PNG?dl=0
Viewport stays white-blank regardless what i do (align,dense cloud , load previous project etc)
Probably some gpu/drivers issue?

As it can been seen at the screenshot , gpu is nvidia  gtx 660m (latest drivers) (optimus intel/nvidia) and is detected by the program and is used just fine during align/dense cloud.

Thanks in advanced.

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #249 on: January 17, 2017, 03:04:44 PM »
Hello mphxths,

What happens when you try to open a model or point cloud in the model view for some existing project?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

mphxths

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #250 on: January 17, 2017, 03:15:52 PM »
Hello mphxths,

What happens when you try to open a model or point cloud in the model view for some existing project?

Hello ,

Nothing happens. Check following screenshot https://www.dropbox.com/s/rangsuuqhubwm0p/photoscan2.PNG?dl=0

Project is loaded , but viewport stays empty. Selecting dense cloud , mesh (shaded,solid,wireframe) doesn't change anything in viewport.

Tried with 4-5 different project , same result.

Thanks.

bisenberger

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 329
    • View Profile
    • Digital Mapping & Graphics
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #251 on: January 18, 2017, 08:10:40 PM »
Thanks for the fixes.  :)

I'm noticing strange behavior with manually assigning class to a dense point cloud. After I assign a class and hit save the points revert back to what class they were previously. This also happens if I run Build DEM after assigning a class, the DEM is built with the previously assigned class.

I initially ran Classify Ground Points and I'm trying to manually clean up the results.
Digital Mapping & Graphics LLC
https://digital-mapping.net/

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #252 on: January 18, 2017, 08:13:44 PM »
Hello bisenberger,

Are you working with older project or the dense cloud has been generated recently in 1.3?

If you hit Update Dense Cloud statistics from the Workspace pane - does it fix the issue?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

bisenberger

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 329
    • View Profile
    • Digital Mapping & Graphics
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #253 on: January 18, 2017, 08:43:54 PM »
Hi Alexey,
I think it was originally a version 1.2.6 project, but I think the dense cloud was built in 1.3.

Update Dense Cloud statistics did not fix it.
Digital Mapping & Graphics LLC
https://digital-mapping.net/

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14927
    • View Profile
Re: Agisoft PhotoScan 1.3.0 pre-release
« Reply #254 on: January 18, 2017, 09:43:49 PM »
Hello bisenberger,

Can the issue be reproduced on any project with the dense cloud? If so, then please specify the steps we should follow. Also whether the issue is related to PSX or PSZ project type (or both)?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC