Forum

Author Topic: Drawing tools dont work in ortho mode  (Read 1629 times)

uclement

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Drawing tools dont work in ortho mode
« on: November 20, 2016, 07:50:13 PM »
Hi all!

I try to edit seamlines in an orthomosaic, but i cant draw anything. While drawing, on double click or click on the first point of a polygon to close it, it just vanishes and i can't assign the images. None of the drawing tools works. It works in model mode drawing in the mesh, but not in ortho mode in the mosaic.

What am I missing? Mosaic source is an imported DEM, and not a mesh if this does matter. But I can not find any possible exclusions for the drawing tools in the manual.

Thanks for any hints!

Regards,

Urs

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13993
    • View Profile
Re: Drawing tools dont work in ortho mode
« Reply #1 on: November 20, 2016, 10:07:14 PM »
Hello Urs,

Is it possible that you have created some shapes in the coordinate system that is different from coordinate system of the imported DEM (for example, before import)?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

uclement

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Drawing tools dont work in ortho mode
« Reply #2 on: November 22, 2016, 12:22:53 AM »
Thanks for your answer Alexey!

As far as i remembered i did not have any shapes in it. I just processed another tile, checked again, and it works! :) pretty cool, i already feared this does not work if the mosaic source isn't processed out of the images.

Thanks again, i'm busy now ^^