Forum

Author Topic: Error message - GPU processing failed  (Read 2198 times)

Paula Lightfoot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Error message - GPU processing failed
« on: March 03, 2017, 02:24:16 PM »
Hello,
I've used Photoscan Professional v. 1.3 to create dense point clouds from UAV imagery at moderate and high quality, but when I try to create one at ultra-high quality from the same project I get the error message "hierarichal SGM failed. GPU processing failed, switching to CPU mode, unspecified launch failure".  Processing continues for a while using just the CPU, but it does not manage to complete.  This has happened twice. The GPU device is NVIDIA GeForce GTX 780 (12 cores @ 954 MHz) and it is ticked as enabled in preferences.  Please can you give me any advice?
Thanks!
Paula

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14107
    • View Profile
Re: Error message - GPU processing failed
« Reply #1 on: March 03, 2017, 04:39:17 PM »
Hello Paula,

It seems to be somewhat similar to one of the following issues:
http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=6565.0
http://www.agisoft.com/forum/index.php?topic=6548.0

We are working on the solution at the moment.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Paula Lightfoot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Error message - GPU processing failed
« Reply #2 on: March 03, 2017, 06:04:48 PM »
Thanks Alexey,
I hadn't seen those posts, but it is definitely the same thing, mine also says "unspecified launch error at line 67". 
Paula