Forum

Author Topic: Problem building texture for Merged Chunk  (Read 1974 times)

Tobs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Problem building texture for Merged Chunk
« on: March 12, 2017, 12:20:45 PM »
Hi,

I got a problem building the texture for my merged chunk, the textures are like a hughe chaos. The dense cloud and the model looks fine just texture looks bad. Any ideas what I do wrong?

Cheers

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13993
    • View Profile
Re: Problem building texture for Merged Chunk
« Reply #1 on: March 12, 2017, 12:23:35 PM »
Hello Tobs,

Do you have the camera duplicates in the merged chunks?
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

Tobs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Problem building texture for Merged Chunk
« Reply #2 on: March 12, 2017, 02:41:09 PM »
oh nvm problem not solved yet. I had 1 camera double but I fixed it. In each chunk the textures look fine, only the merged chunk is causing trouble. Can I do much wrong in the Allign and Merge Chunks Workflow?
I choose
Method: Point Based; Accuracy: High; Preselect image pairs yes
Merge dense clouds yes
« Last Edit: March 12, 2017, 05:14:13 PM by Tobs »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 13993
    • View Profile
Re: Problem building texture for Merged Chunk
« Reply #3 on: March 12, 2017, 05:45:20 PM »
Hello Tobs,

Have you generated the mesh in the merged chunk? And whether the merging result looks correct?

I can suggest to build the texture using the images from the first sub-set only (by disabling the second one) and see if the result is adequate, then repeat the texture generation for the second subset. If you see the issues for any of these tests for the surface from another chunk, then the problem may be related to the chunk alignment.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC