Forum

Author Topic: Problems building texture: Missing images!?  (Read 5564 times)

3DWinter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Problems building texture: Missing images!?
« on: April 17, 2017, 10:28:47 PM »
Hello,
After completing the mesh step, I tried to build texture next, and to my surprise I got the following message: "Some images are either missing or were resized."- When expanding the error window message, it seems that the file paths are shorter than what it should be. For example the errors message is looking for a picture at E:\100_1\DSC01332.JPG , but folder 100_1 should be part of a much larger address that is missing.  Is there any way to edit the file path or folder path? Has anyone come about this problem before?
Thanks for the help!

3DWinter

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: Problems building texture: Missing images!?
« Reply #1 on: April 17, 2017, 11:21:56 PM »
I am able to adjust the path to single images, but that is not a practical solution for several hundreds :-\
It appears there should be an approach to change the pah to All Camera or Selected Camera but either end up enabling to change one path at a time - 2X :(
Any ideas?

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14003
    • View Profile
Re: Problems building texture: Missing images!?
« Reply #2 on: April 18, 2017, 01:27:07 AM »
Hello 3DWinter,

Change path option is case sensitive, so if you have JPG in camera labels, it should be the same in the filenames.

Change paths work in the following way:
- select the images in the Photos pane you wish to change paths for,
- right click on selection and choose Change Paths option,
- choose Apply to Selection option,
- point the path to the single image from the selection and click OK,
- the paths for the rest of selected cameras would be changed accoridngly.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC