Forum

Author Topic: RAM Limitation  (Read 3942 times)

vittorio101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
RAM Limitation
« on: August 16, 2017, 01:21:19 PM »
Hi all,


do somebody know if there is a theoretical RAM Limitation in Photoscan 64bit on a Linux machine?

thanks in advance and greetings,

vittorio


chrisd

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 192
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #2 on: August 16, 2017, 05:46:38 PM »
I wonder what the equivalent would be in all the brain cells we are supposedly not using.

vittorio101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #3 on: August 16, 2017, 06:09:23 PM »
The Question was not how much RAM a 64 bit machine can handle, the question was, if there is a limitation in Photoscan...

vittorio101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #4 on: August 16, 2017, 06:10:51 PM »
I wonder what the equivalent would be in all the brain cells we are supposedly not using.

mabe it would be a good idea to use the brain cells to understand the question...

mwittnebel

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #5 on: August 17, 2017, 02:49:15 PM »
There shouldn't be an artificial limit. I believe it would be better to ask Agisoft direct.

Jeremiah_ROWE

  • Guest
Re: RAM Limitation
« Reply #6 on: August 17, 2017, 04:01:12 PM »
"Agisoft" regularly uses this forum and responds to questions right here. Better to post here rather than contact direct and slow down tech support tickets, of course unless it is some sort of urgent tech support issue.

vittorio101

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #7 on: August 17, 2017, 04:30:05 PM »
I sent a mail to Agisoft support and got a reply 30 minutes later, these guys are really fast!  :D

mwittnebel

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #8 on: August 17, 2017, 05:16:26 PM »
if you got an answer of this question from agisoft then could you please also post the answer here ?

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14963
    • View Profile
Re: RAM Limitation
« Reply #9 on: August 17, 2017, 05:28:15 PM »
In case the question is how much RAM PhotoScan can use for processing, then there's no practical limit - PhotoScan will try to use all available RAM, if it is required for the current operation.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC