Forum

Author Topic: How to get the volume of a model ?  (Read 6855 times)

HenriPierre

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
How to get the volume of a model ?
« on: November 02, 2012, 06:22:15 PM »
Hello

I did not find any api function that can match the  "tools / measure area and volume" menu.
Does it exists ?

Thanks
Henri

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14965
    • View Profile
Re: How to get the volume of a model ?
« Reply #1 on: November 02, 2012, 06:47:39 PM »
Hello Henri,

Unfortunately this feature is not available from Python API.
We will add it in one of the next updates.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC

HenriPierre

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: How to get the volume of a model ?
« Reply #2 on: November 12, 2012, 07:04:29 PM »
The 'close holes' function would be nice too !   ;)

Julien

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 14965
    • View Profile
Re: How to get the volume of a model ?
« Reply #3 on: March 05, 2013, 01:32:53 PM »
Hello Julien,

We have added .closeHoles(), .volume() and .area() functions in version 0.9.1 build 1640.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
Agisoft LLC