Forum

Author Topic: Alignment or Texture problem  (Read 823 times)

kazerog2000

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Alignment or Texture problem
« on: September 24, 2018, 11:25:29 PM »
Hi All,

I am using a full-body scanner consisting of 99 cameras. However, after processing the images, I am getting some strange shifts of the texture. Kindly advise me what is the issue with it?

I have attached screenshots with highlighted in red circles areas with shifted texture or alignment problems. These shifts are available in different areas of the scan.

Total 99 cameras with projection.  During processing, i use masking and photos with a projection for depth construction
Would appreciate your advice.

Regards,
Karen

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10166
    • View Profile
Re: Alignment or Texture problem
« Reply #1 on: September 25, 2018, 05:48:22 PM »
Hello Karen,

Can you please specify, which blending method you are using for the texture and whether the similar issue can be reproduced in the latest version of PhotoScan 1.4.4.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC

kazerog2000

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Alignment or Texture problem
« Reply #2 on: September 25, 2018, 08:41:22 PM »
Hi Alexey,

Thanks for your reply, I appreciate it very much.

My previous Agisoft version was 1.2.6 and the texture blending mode was Mosaic (default), I have tried all other blending methods they were unacceptable.

I have downloaded and installed 1.4.4 version. Processed the photos and the results screenshots are attached. I also attach the photo so you could compare and understand how I look in reality and what I get after processing the photos set.

I have also attached the screenshot after processing dense cloud. I think it looks good and whatever happens, happens after dense cloud build.

If it will help I can share a Dropbox link with the set of photos (empty, normal projection) so you could understand the situation better.

Would appreciate your assistance in overcoming the issues.
Thank you very much.
Karen
« Last Edit: September 25, 2018, 09:40:22 PM by kazerog2000 »

Alexey Pasumansky

  • Agisoft Technical Support
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 10166
    • View Profile
Re: Alignment or Texture problem
« Reply #3 on: September 26, 2018, 10:22:14 PM »
Hello Karen,

You can send te link to the DropBox folder to support@agisoft.com. Just do not forget to include the link to this thread to the message body as well.
Best regards,
Alexey Pasumansky,
AgiSoft LLC